NoviceUre

Duo linije Master Control odslej s vsestranskim temperamentom

Jaeger-LeCoultre predstavlja ikoni klasičnih zapestnih ur v kombinaciji s stilsko kovinsko zapestnico.

Zbirka Jaeger-LeCoultre Master Control je bila predstavljena leta 1992 in združuje impresivno tehnično strogost s stilskim pristopom, ki jo navdihujejo klasične okrogle ure iz 50-ih let prejšnjega stoletja.

Prav tako se je z linijo Master Control formiral hišni standard proizvajalca ”1000 Hours Control”, s katerim se potrjuje natančnost najvišjega kova. Čeprav je portfelj v letu 2020 doživel prenovo z več različicami z različnimi kalibri, je napočil čas, da formalna kolekcija postane malenkost bolj vsestranska ter s tem posledično osvoji širši krog kupcev.

Master Control Chronograph Calendar

Stilske izpopolnitve sta bili deležni referenci Master Control Calendar in Master Control Chronograph Calendar, kateri zdaj krasi kovinska zapestnica iz nerjavečega jekla. Sestavljajo jo H-členki, ki so polirani, medtem ko imajo srednji vezni členi brušeno površino. Kot se za dražje ure spodobi, se velikost oziroma dolžina zapestnice prilagaja z vijaki (in ne zatiči). Na zapestje se zapira s trojno zložljivo zaponko z varnostnim gumbom za sprostitev. Kovinska zapestnica je na ohišje pritrjena z vzmetnimi palicami za hitro sprostitev, tako da jo lahko hitro in brez napora odstranite ter nato namestite svetlo rjav usnjeni pas – ki je priložen v paket – brez uporabe orodja.

Kovinski ohišji obeh referenčnih številk v premer merita 40 mm. Razlikujejo ju funkcije, zavoljo katerih je najbolj opazen drugačen izgled številčnic, različna debelina ohišja ter model mehanizma, ki žene časomer. Model Master Control Calendar prikazuje ure, minute, sekunde, datum, dan, mesec ter lunine mene, medtem ko Master Control Chronograph Calendar k prikazu ur, minut, sekund, datuma, dneva, meseca in luninih men, dodaja še funkcionalnost kronografa.

Master Control Calendar

Vsestranski duo se ponaša s srebrno brušeno številčnico, vodotesnostjo 50 m ter safirnim kristalom na hrbtni strani ohišja, kateri omogoča vpogled na všečna hišna mehanizma. 3-kazalnik premore zaradi vstavljenega hišnega kalibra 866AA shraniti do 70 ur energije navitja, kronografski model dobrih 5 ur navitja manj.

Jaeger-LeCoultre Master Control Calendar (ref. Q4148120), dobavljen z jekleno zapestnico in usnjenim paščkom, se ceni na 15.300 evrov. Za kronografski Jaeger-LeCoultre Master Control Chronograph Calendar (ref. Q413812J) v enakem kompletu z jekleno zapestnico in usnjenim paščkom pa bo potrebno odšteti vsaj 17.900 evrov. Več informacij o modelih Jaeger-LeCoultre lahko dobite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: JLC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button