NoviceUre

Doxa Sub 200T

Pomanjšana interpretacija Doxinega oblikovnega jezika.

Z 39 mm ohišjem, vrsto barv in ceno, ki je precej nižja od modela Sub 300, se Sub 200T pridružuje družini kot nova vstopna točka kultnega oblikovalskega jezika blagovne znamke Doxa.

Začnimo s specifikacijami. Sub 200T sledi formatu 300 in 300T, pri čemer novi model ponuja 200 metrov vodotesnosti prek ohišja, ki je široko 39 mm, debelo 10,7 mm in ima 41,5 mm med ušesi (lug to lug). Širina ušesa za vstavitev paška znaša 18 mm, zadnja stran ohišja je zaprta, krona se privije navzdol, safirno steklo pa ima obdelavo AR. Doxa se je potrudila tudi pri barvah številčnic, saj je Sub 200T izdan v osmih variacijah, od katerih jih je veliko na voljo v več kot eni različici.

Če ste novi pri Doxi, je blagovna znamka zelo specifična glede svojih barv in vsaka od uveljavljenih barv številčnic ima povezano ime. Glavne ponudbe vključujejo Professional (oranžna), Sharkhunter (črna) in Searambler (srebrna). Z leti so se barvne možnosti razširile na Divingstar (rumena), Caribbean (mornarsko modra), Aquamarine (turkizna) in pred nekaj leti Whitepearl (bela). Danes je Doxa mešanici dodala 8. barvo, Sea Emerald, bogato temno zeleno barvo.

V primeru, da 8 kombinacij za vas ni dovolj, so modeli Sharkhunter, Professional, Caribbean, Divingstar in Aquamarine na voljo v različicah “icon” in “sunray”. Iconic je klasična barva številčnice (lahko bi rekli mat), medtem ko zaključek Sunray ponuja bolj bleščečo alternativo (brušeno v stilu sončnih žarkov). Skupno je torej na voljo 13 variacij novega modela.

Poleg nove velikosti in številnih barvnih možnosti, Sub 200T sledi seriji Sub 200 in 300 s preprostim ter zanesljivim avtomatskim mehanizmom Sellita, kaliber SW200-1. Vsestranski mehanizem tiktaka pri 4 Hz in ponuja rezervo energije navitja do 38 ur. Kaj pa cene. Doxa Sub 200T je v kombinaciji z gumijastim paščkom lahko vaša za 1.550 evrov, medtem ko izbira jeklene zapestnice v stilu riževih zrn potapljaško uro podraži na 1.590 evrov.

Rocco
foto: Doxa

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button