NoviceUre

Doxa SUB 200 C-Graph II

Generacijska prenova potapljaške ure s ključnimi aspekti.

Za leto 2023 je Doxa razširila družino kronografov SUB 200 C-GRAPH II, ki ohranjajo vse profesionalne lastnosti in funkcije potapljaške ure kot izvirna izdaja iz leta 2020, vendar v novem ohišju z zmanjšanim premerom.

Sprva je druga generacija SUB 200 C-Graph videti kot zadržana prenova s preoblikovanim ohišjem, novo luneto in posodobljenimi številčnicami. Toda posodobitev je veliko bolj temeljita. V bistvu so snovalci vzeli najboljše elemente stare ure in jo naredili precej bolj nosljivo, ne da bi spremenili katero koli od potapljaških specifikacij.

Rezultat je ura, ki ima zdaj namesto 45 mm premer ‘le’ 42 mm, z razdaljo od ušesa do ušesa 46 mm. Ohišje še vedno v debelino meri 15,85 mm, vendar je to pričakovano od potapljaškega kronografa z izbočenim safirnim kristalom. Ohranjena je navojna krona, privijačena hrbtna stran (z vgraviranim logotipom Doxa), zaradi česar je vodotesnost z 200 m enaka. Samo ohišje je bilo malenkostno preoblikovano z ravnimi ušesi in polirano stransko poševnino namesto zvitih ušes, ki jih najdemo pri večjem modelu prve generacije.

Nekaj ​​posodobitev je vidnih tudi na luneti. Da bi bila ta kolekcija bolj skladna z ostalimi, ima zdaj luneta značilen rob, nazobčan v stilu zoba morskega psa. Prav tako je luneta pri 3 svetlečih modelih – rumenem, oranžnem in turkiznem – narejena iz brušenega jekla s črno, popolnoma graduirano potapljaško lestvico. Črni in temno modri model imata luneto narejeno iz brušene keramike v barvi številčnice, medtem ko je belo/srebrno različico mogoče naročiti z belim keramičnim ali brušenim jeklenim vstavkom (luneto).

Pri številčnicah je očitna sprememba, saj so barve zdaj nanesene na podlago, brušeno s sončnimi žarki, namesto na ravno površino, ki jo običajno najdemo na Doxah. Nova podoba dodaja več igrivosti in globine. V preostali zasnovi številčnice se Doxa drži enakega dizajna kot prej, bodisi za luminiscenco ali kazalce.

Znotraj ohišja se Doxa še vedno zanaša na mehanizem Sellita SW510 – klon modela 7753. Ta robusten avtomatski kronograf bije pri 4 Hz in hrani do 56 ur rezerve energije navitja. Doxa po novem prepušča izbiro med značilno zapestnico iz nerjavečega jekla “beads of rice” z zložljivo zaponko in potapljaškim podaljškom ali paščkom iz gume FKM, ki se ujema z izbrano barvo številčnice.

Kolekcija potapljaških kronografov Doxa SUB 200 C-Graph II bo na voljo na spletni strani znamke in pri prodajalcih od aprila 2023 dalje. Cene se gibljejo od 2.850 evrov do 2.990 evrov, odvisno od izbire barve/lunete in vrste zapestnice.

Rocco
foto: Doxa

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button