NoviceUre

Delbana obeležuje 90. obletnico z novo Rotondo

Elegantna minimalistična klasika s pridihom 50. let.

Poleg zloglasnih urarjev so prav tako manjše manufakture, ki izdelujejo čudovite časomere, kateri ne bodo oropali vaše denarnice in ena takšnih znamk, ki obenem praznuje tudi svojo 90. obletnico, je Delbana.

Novo predstavljena zapestna ura Delbana Rotonda ima ohišje narejeno iz nerjavečega jekla s premerom 40 mm, kupolasto safirno steklo številčnice ter razkrit pogled na mehanizem skozi hrbtno stran ure. Ime Rotonda se sklicuje na koncept krogov, zato je celotna oblika zelo preprosta, brez odvečnih okraskov, ki bi odvrnili pozornost od linij okroglega ohišja. Povzeto, gre za zelo prefinjeno uro.

Zaokroženost Rotonde poudarja številčnica, razdeljena na srebrno urno in minutno skalo po obodu ter osrednji črni disk s finim giljošejem. Črni disk je povzet z Delbane iz 50-ih let in doda vitage pridih za sodobno občinstvo. Kontrast med središčem številčnice in obrobno skalo naredi uro zelo čitljivo, k čemur pripomorejo kazalci s svetlobno prevleko ter sekundni kazalec z rdečo konico.

V notranjosti za pogon kazalcev skrbi klasika dostopnega urarstva, avtomatski mehanizem Sellita SW200. Delovni konj, ki ga najdemo v modelih številnih znamk, svoje delo opravlja dobro in razpolaga z 38-urno rezervo moči.

Delbana Rotonda je s ceno 775 evrov simpatičen urarski kos, če iščete dostopno in zanesljivo uro ter še niste povsem pripravljeni na skok v ”zajčjo luknjo” švicarskega urarstva.

Rocco
foto: Delbana

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button