NoviceUre

Cuervo y Sobrinos: Historiador Luna Negra in Doble Luna

Globoke Havanske korenine švicarske urarske znamke.

Švicarska natančnost in ekspresivnost Latinskega značaja. Elementa skupaj tvorita všečne časomere izpod taktirke proizvajalca Cuervo y Sobrinos, iz švicarskega mesta Le Noirmont. Nedavno so lansirali dva nova modela linije Historiador. Historiador Luna Negra je namenjen za uporabo na severni polobli, medtem ko je Historiador Doble Luna primeren za vse geografske lokacije.

Historiador Luna Negra je na voljo z izbiro antracitnih ali peščeno obarvanih številčnic in ima barvno usklajene kazalce. Lunina faza je prikazana skozi veliko odprtino v obliki polmeseca, zasnovano tako, da prikazuje starost lune, gledano na severni polobli. Razlika med modeloma je tudi ta, da je skozi številčnico modela Luna Negra občudovati avtomatski mehanizem.

Historiador Doble Luna je na voljo z modro številčnico. Ura hkrati prikazuje starost lune tako na severni kot na južni polobli. Barvno usklajeni Breguetovi kazalci ”plavajo nad morjem modre giljoše Clous de Paris v interakciji z diamantnimi indeksi in podolgovatimi rimskimi številkami.

Kazalec z rdečo konico v obliki polmeseca obkroža številčnico in kaže na prevladujoči datum. Notranji  obroč iz brušenega jekla zavzema osrednji del številčnice in ima dve odprtini, za prikaz dneva in meseca.

Tako Historiador Luna Negra kot Historiador Doble Luna prihajata v 40 mm visoko poliranem ohišju iz nerjavečega jekla. Slog ohišja je zelo podoben nekdanjemu dizajnu, ki je bil viden na enem od starodobnih modelov Cuervo y Sobrinos, približno leta 1946.

Ohišje ima ergonomski dizajn ušes, ki zagotavlja prijetno nošnjo časomera. Priročnost zagotavlja avtomatski kaliber CYS 6331, ki vključuje barvno in okrašeno nihajno utež. Cena posameznega primerka je vsaj 6.000 evrov.

Rocco
foto: Cuervo y Subrinos

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button