NoviceUre

Citizen predstavlja kolekcijo Avatar tematskih ur

Novo ekskluzivno sodelovanje japonskega proizvajalca z Disneyjevo franšizo.

Pretekli teden se je v kinematografih začelo vrteti nadaljevanje najbolj dobičkonosnega filma vseh časov – Avatar: The Way of Water. Obljubljeni vizualni spektakel bodo pri Citizenu počastili s tremi tematskimi urami poimenovanimi Avatar Wave, Avatar Tree of Souls ter Avatar Pandora, ki jih je navdihnila Avatarjeva Pandora.

Zapestna ura Avatar Wave je estetsko najbolj dovršena izmed trojice, hkrati pa je tudi najbolj zapletena v smislu funkcionalnosti. Ima ohišje iz nerjavečega jekla s premerom 45 mm, z oglatimi površinami in vgrajenimi ščitniki krone na desni strani. Osrednja zvezda številčnice je podoba Leonpteryx, ene od ikoničnih zveri franšize. Bitje leti nad temno modro številčnico, ki predstavlja vodno okolje drugega filma. Številčnica premore še datumsko okence ob 3. uri ter robno dvotonsko minutno lestvico.

Avatar Wave

Sledi Avatar Tree of Souls, ki ima ohišje iz nerjavečega jekla s premerom 37 mm, prevlečeno s črno oblogo. Zasnova je veliko bolj eterična z vijoličastim ozadjem, ki prikazuje rastline, podobne meduzam, okoli soimenjaka Pandoran. Za nameček pa so kot indikatorji ur ob 12., 3., 6. in 9. uri nameščeni kristali.

Avatar Tree of Souls

Nazadnje je tu še izdaja Avatar Pandora z 42-mm jeklenim ohišjem in izrazitimi, obokanimi ušesi. Kot takšen deluje najbolj dinamičen od treh, saj je na številčnici še celoten prizor. Ta prikazuje dva Na’vija, ki jahata na svojih zvereh nad oceanom, v ozadju pa je obala. Časomer je barvit, drzen in nekoliko psihedeličen ter zajema glavni vizualni spektakel filma.

Avatar Pandora

Vse tri ure so del Citizenove kolekcije Eco-Drive, kar pomeni, da njihovi kvarčni mehanizmi delujejo na sončno svetlobo. Posledično naj ne bi nikoli potrebovali zamenjave baterij, zaradi česar so neverjetno učinkoviti in okolju prijazni.

Izdaji Avatar Wave in Avatar Pandora zbirke Avatar x Citizen Eco-Drive se cenita na 285 evrov, medtem ko je različica Avatar Tree of Souls z 260 evri nekoliko cenejša. S tem so vse tri ure zelo dostopne in ponujajo zabaven način za obeležitev tega, kar bo zagotovo eden izmed izstopajočih filmov leta. Več informacij o možnosti nakupa dobite pri Slowatch.

Rocco
foto: Citizen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button