UreZanimivosti

Christopher Ward z nepozabnim presenečenjem za 18. rojstni dan

Predaja zapestne ure Christopher Ward C63 Ukraine Limited Edition na tekmi miru.

Christopher Ward je iskal način, kako pomagati tistim, katerih življenja je opustošila ukrajinska vojna. Odločili so se izdelati posebno izdajo zapestne ure, katere dobiček bo šel naravnost na račun Rdečega križa v Ukrajini.

Tako se je rodil model C63 Ukraine Limited Edition, številčno omejen na 300 kosov, z markantno številčnico, ki predstavlja barve ukrajinske zastave, medtem ko je na hrbtni strani ohišja v pokrov vgravirana beseda „Слава Україні!“ (Slava Ukrajini). Zahvaljujoč strankam Christopherja Warda je bila omejena izdaja C63 Ukraine razprodana v nekaj urah, kar je pomagalo zbrati več kot 115.000 britanskih funtov za Mednarodni odbor Rdečega križa (ICRC).

Eden od kupcev je bil tudi Mark Wallace, dolgoletni ljubitelj britanske urarske znamke, ki je Miku Franceu (izvršni direktor in soustanovitelj Christopherja Warda) povedal o izjemni ukrajinski družini, katera trenutno živi pri njem. Zgodba z Daniilom Petrovom, ki je svojo družino vodil v Združeno kraljestvo iz Ukrajine, je ganila ekipo znamke Christopher Ward.

Biti prisiljen zapustiti svojo domovino je zagotovo travmatična izkušnja za vsakogar, toda za Daniila je to sovpadlo z njegovim 18. rojstnim dnem. »Ko se je Mark zavedal, da se bliža Daniilov 18. rojstni dan in ko je obenem videl, da smo ustvarili uro za Ukrajino, me je nemudoma kontaktiral, če še imamo kakšno na voljo,« pravi direktor Mike France. »Na srečo nam je uspelo najti en primerek. Bili smo neverjetno počaščeni, da je pomislil na nas.«

Po naključju je Daniilov rojstni dan blizu predsezonske prijateljske tekme nogometnega kluba Everton proti kijevskemu Dinamu in ker je Christopher Ward uradni časovni partner britanskega nogometnega kluba, Dan in Mark pa sta velika ljubitelja nogometa, bi bila priložnost Danu predati novo zapestno uro v sklopu tekme le še češnja na torti.

Prijateljska tekma med Evertonom in kijevskemu Dinamu bo prva ‘tekma za mir’, ki jo bo odigrala ukrajinska stran v Veliki Britaniji, danes 29. julija 2022. Dobrodelno zbiranje sredstev v Goodison Parku (začetek ob 19.45) bo neposredno podprlo humanitarna prizadevanja v Ukrajini po ruski invaziji v začetku tega leta. Mark in družina Petrov so bili povabljeni, da si ogledajo tekmo, Christopher Ward in Everton pa jima bodo pred začetkom tekme podelili uri.

Dinamo Kijev je od začetka vojne že igral na Poljskem, v Turčiji, Hrvaški, Nemčiji, Avstriji, Švici, Franciji in Belgiji, kot del njihove pobude ‘Match For Peace’. Bo pa to prva taka priložnost na britanskih tleh, kar odraža Evertonovo neomajno podporo in zavezanost prebivalcem Ukrajine med trajajočim konfliktom.

Rocco
foto: Christopher Ward

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button