NoviceUre

Christopher Ward The Twelve

Dostopen odgovor na razvpite časomere z integriranimi zapestnicami.

V zadnjem obdobju so ponovno v trendu športne zapestne ure z integriranimi zapestnicami. Proizvajalci z njimi obeležujejo obletnice ali pa jih reinkarnirajo v moderni podobi, vse to po zaslugi Geralda Gente, ki je s svojimi kreacijami v urarski industriji pustil velik pečat. Mar že ni čas za nekaj svežega?

Britanski proizvajalec Christopher Ward, znan po kvalitetnih urah po dostopnih cenah, predstavlja novo linijo Twelve. Dimenzijsko se ura uvršča v zlato povprečje, s premerom ohišja 40 mm. Slednje je lahko narejeno iz nerjavečega jekla ali titana in ima obliko sodčka, katero nadgrajuje 12-stranska luneta. Jasno, da se s to podobo navezuje na modele kot so Royal Oak, Ingenieur, Nautilus, Defy … vendar gre v tem primeru za precej samosvoj koncept. No, seveda ima ura za svojo športno prezenco še ključen element – integrirano jekleno zapestnico, ki jo lahko zamenjamo tudi gumijasto alternativo (kar recimo pri IWCju ni mogoče. #samopovem).

Številčnica se ponaša z zapleteno teksturo ponavljajočih se geometrijskih oblik. To je zelo verjetno eden najbolj zapletenih teksturiranih vzorcev, navdihnjen z logotipom Christopherja Warda z dvojnimi zastavami. Če pogledate zelo natančno, lahko vidite, da je sestavljen iz majhnih, medsebojno povezanih križnih oblik.

Kupec ima možnost izbirati med različnimi barvami številčnic kot tudi materiala ohišja oziroma zapestnice. Jeklena različica ima številčnice v modri, beli, sivi ali svetlo modri barvi, medtem ko sta za titanovo različico rezervirani barvi fumé modra ali fumé vijolična.

Pod površjem številčnice se lahko nahajata dva različna mehanizma, ki sta ponovno vezana na izbiro materiala zapestne ure. V jeklenem modelu imamo tako avtomatski mehanizem Sellita, kaliber SW200-1 z 38-urno rezervo moči in odstopanjem +/-20 sekund na dan. Twelve narejen iz titana pa prav tako vsebuje avtomatski mehanizem Sellita, kaliber SW300-1, ki se od prej omenjenega razlikuje po veliko boljši, 56-urni, zalogi energije navitja ter natančnejšim prikazom časa +6/-4 sekunde na dan, kar je omogočil certifikat kronometra COSC. Seveda obe izvedbi ponujata safirno steklo na hrbtni strani ohišja, skozi katerega je moč ozreti delovanje mehanizma.

Nazadnje smo pri cenah in dostopnosti zapestne ure, o kateri sem govoril na začetku. Christopher Ward The Twelve iz jekla stane 1.095 evrov na gumijastem paščku oziroma 1.350 evrov na zapestnici, medtem ko je The Twelve (Ti) iz titana na voljo za 1.595 evrov ali 2.075 evrov, v primeru izbire zapestnice iz titana. Več informacij o modelu in nakupu najdete na www.christopherward.com.

Rocco
foto: Christopher Ward

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button