NoviceUre

Christopher Ward predstavlja naslednje poglavje vojaške kolekcije

Britanski urar predstavlja trio vsestranskih, trpežnih in dostopnih zapestnih ur.

Leta 2019 je Christopher Ward v sodelovanju z ministrstvom za obrambo Združenega kraljestva izdal prvo serijo vojaških ur, ki so črpale navdih iz ikoničnih časomerov. Za nameček, pa je s tem urarska znamka postala ena izmed petih znamk, ki jih je odlikovalo Ministrstvo za obrambo.

Zdaj Christopher Ward predstavlja drugo serijo svoje vojaške kolekcije, katera je obogatena s trenutnim oblikovalskim jezikom blagovne znamke in še vedno uteleša zanesljivost, vzdržljivost in natančnost oboroženih sil zdaj ”njegovega” veličanstva.

Vojaško zbirko sestavljajo trije modeli in sicer C65 Sandhurst, C65 Cranwell in C65 Dartmouth. Vsaka izdaja vsebuje nekaj sodobnih oblikovalskih potez Christoperja Warda, vključno z značilnim urnim kazalcem v stilu konice sulice in logotipom z dvema zastavama – britanska in švicarska. V slehernem ohišju se nahaja kronometrično certificiran avtomatski mehanizem Sellita SW-200 z 38-urno zalogo energije navitja.

Vsa ohišja so zasnovana po metodi “Light-Catcher” Christoperja Warda, kar pomeni kombinacijo brušene in polirane končne obdelave, ki posledično odbija svetlobo ter privablja poglede. Hrbtne strani nove vojaške linije, pa glede na namen, vsebujejo gravuro posamezne vojaške službe – oznako britanske vojske s krono in mečema najdemo na C65 Sandhurst, krona in orel predstavljata Royal Air Force (RAF) na modelu C65 Cranwell, medtem ko sta krona in jadra emblem kraljeve mornarice na zapestni uri C65 Dartmouth.

C65 Sandhurst Series 2 je vrsta terenskih ur, ki je oblikovana po klasičnem dizajnu Smiths W10. Oznake ur z arabskimi številkami uporabljajo modernejšo pisavo, ki je v primerjavi z modelom serije 1 vizualno videti krepkejša in jasnejša. Elementi, kot so velika krona in umetna patina na kazalcih ter oznakah minutne tirnice, ostajajo. Poleg različice iz nerjavečega jekla se predstavlja še različica z bronastim ohišjem. Obe varianti v premer merita 38 mm.

C65 Cranwell Series 2 je svoje ohišje iz nerjavečega jekla zmanjšala z 41 mm na 38 mm. Kljub manjšemu ohišju številčnica še vedno ohranja čitljivost, ki bi jo pričakovali od pilotske ure. C65 Cranwell Series 2 se je v drugi generaciji odrekel tradicionalni B-številčnici, nadomestile pa so jo klasične oznake ur z arabskimi številkami od 1 do 12. V skladu s pilotsko zgodbo C65 Cranwell Series 2 uporablja navzgor obrnjen trikotnik in dve piki, ki označujeta oznako 12. ure. Zapestna ura je na voljo na jekleni zapestnici ali ”nato” paščku.

C65 Dartmouth Series 2, oblikovan po ikoničnem “Big Triangle” Omega Seamaster 300, obdaja vitage estetika potapljaških ur. Kazalec, kot tudi oznake ur na številčnici in oznake številk na luneti so napolnjene s starinsko patino. S tem ustvarjen videz deluje, kot da ima ura za sabo že polno življenje na morju in pod soncem. In ko že govorimo o soncu, model C65 Dartmouth ima v temi popolnoma svetlečo številčnico. C65 Dartmouth Series 2 je ura s tradicionalno potapljaško silhueto s premerom jeklenega ohišja 41 mm, ki se ponaša z zadostno vodotesnostjo do 200 metrov.

Kaj pa cene? Te za trio Christopherja Warda stojijo nekako takole. C65 Sandhurst Series 2 v jeklu se prodaja za 1.165 evrov, njegov bronasti primerek pa za 1.315 evrov. Cena za pilotskega C65 Cranwell Series 2 znaša 1.165 evrov, medtem ko se potapljaški C65 Dartmouth Series 2 ceni na 1.225 evrov. Celotna zbirka je že na voljo na spletnem mestu Christopherja Warda.

Rocco
foto: Christopher Ward

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button