NoviceUre

Christopher Ward predstavlja kolekcijo C65 Dune

Ali veš, da imamo tudi v Evropi peščeno sipino?

Britanska blagovna znamka Christopher Ward pridno sledi trendom in skladno z njimi posodablja svoje kolekcije. Najaktualnejša pridobitev je zapestni trio C65 s priponko Dune, ki se navezuje na najvišjo peščeno sipino v Evropi!

Drži, tudi na stari celini jo imamo in ravno ta posebnost se je, igrivim snovalcem pri Christopher Wardu, zdela odlična priložnost za interpretacijo časomera. Sipina Dune du Pilat leži v Franciji, 60 kilometrov jugo-zahodno od Bordeauxa, in se razprostira 2,7 km v dolžino, 500 m v širino, medtem ko nadmorska višina seže do 106 m. In kaj ima francoska sipina skupnega z britansko uro? V grobem bore malo, a iz nje so otoški urarji črpali navdih, in zato ne čudi, da bo kdo v dotičnem modelu ozrl ”Mojave Desert”.

Predstavljajo se trije modeli in sicer C65 Dune Automatic, C65 Dune Bronze in C65 Dune GMT v limitirani izdaji 200 kosov. Njihove skupne lastnosti so dimenzije ohišja z 38 mm premera, vodotesnost odmerjena na 150 m, razstavna hrbtna stran ohišja s pogledom na avtomatski mehanizem Sellita, zasnova številčnice z markantnim sekundnim kazalcem in s postavitvijo datuma ob 6. uri ter sistem hitre menjave paščkov.

Seveda ima vsak model svojo posebnost. C65 Dune Automatic ponuja možnost izbire med štirimi barvami številčnic – Black Sand, Marine Blue, Beachgrass in White Sand. C65 Dune Bronze ima ohišje narejeno iz brona, medtem ko se v bronu še premierno predstavlja ujemajoča se zapestnica z nastavljivo zaponko. Pri tem modelu je mogoče izbirati med Marine Blue ali Beachgrass barvo številčnice, za piko na i pa poskrbi COSC certificiran avtomatski mehanizem Sellita. C65 Dune GMT dodaja zaplet prikaza drugega časovnega pasu, kar omogoča mehanizem Sellita, kaliber SW 330-2 GMT s kar 56-urno zalogo energije navitja.

Kaj pa cene? Christopher Ward zapestno uro C65 Dune Automatic ceni na 895 evrov. S 1.140 evri sledi bronasta različica C65 Dune Bronze. Najgloblje bo v denarnico treba seči pri številčno omejenem modelu C65 Dune GMT, in sicer po 1.295 evrov. Več informacij o predstavljenih modelih ter možnosti nakupa dobite na spletni strani proizvajalca.

Rocco
foto: Christopher Ward

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button