NoviceUre

Christopher Ward predstavlja bronasti duo

Zapesta modela C63 Sealander in C60 Trident Ombré Green

Priljubljenost brona, nekoč razširjenega materiala v potapljaški opremi, se s potapljaških ur širi na druga tematska področja zapestnih ur, kar z novima izdajama želijo dokazati tudi pri Christopher Wardu.

Britansko podjetje, ki zase pravi, da za razliko od Švicarjev, svojih ur ne oglašuje s pomočjo znanih ambasadorjev, predstavlja modela C63 Sealander Bronze COSC in omejeno izdajo C60 Trident Bronze Ombré Green COSC LE. Slednja šteje 500 primerkov, ohišje premera 42 milimetrov pa je v celoti izdelano iz brona, vključno z luneto.

Na številčnici stvari postanejo bolj zanimive. Ta ima zelen ”ombre” preliv, ki izgleda čudovito, še posebej, ker ima tudi ročno izdelan preperel zaključek. To, da so praske ročno izdelane pomeni, da je vsaka številčnica edinstvena, tako edinstvena kot patina, ki se bo nabrala na bronastem ohišju. V notranjosti se nahaja avtomatski mehanizem Sellita SW200, s certifikatom natančnosti ter rezervo energije do 26-ur.

C63 Sealander je vsestranska športna ura, kar ustreza robustnim lastnostim brona. V primerjavi z različico iz nerjavečega jekla, je novo bronasto ohišje praktično identično s premerom 39 mm ter gladkim zaključkom lunete. Enako, je tudi pri tem modelu številčnica svojevrstna.

Christopher Ward je časomeru namenil številčnico iz potemnjenega safirnega kristala, kar je premierno za bronasto uro. Zanimiv proizvajalčev trik omogoča ogled mehanizma pod številčnico, ne da bi ta bila tehnično skeletna. Kupec bo tako občudoval mehanizem Sellita SW200 s COSC certifikatom.

In še cene? Glede na dejstvo, da Christopher Ward prodaja le na spletu in uporablja generične mehanizme, se model C63 Sealander Bronze COSC ceni na 1.080 evrov (895 funtov), medtem ko je za limitirano izdajo C60 Trident Bronze Ombré Green COSC LE potrebno odšteti 1.140 evrov (950 funtov).

Rocco
foto: Christopher Ward

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button