NoviceUre

Christopher Ward C63 TradeTime

Obvezna zapestna garnitura za slehernega borznega trgovca!

Britanski proizvajalec časomerov je že nekajkrat presenetil z zanimivimi kreacijami in tudi tokrat nas ni pustili ravnodušne. Obstoječo funkcijo 24-urnega GMT prikaza s kazalcem na modelu C63, so pretkano združili z namensko zasnovanim sredinskim diskom ter ustvarili časomer za borzno trgovanje!

Konceptualno ročna ura C63 TradeTime temelji na GMT komplikaciji, preko katere se lahko spremlja drugi časovni pas. Namesto tega spremljajočega kazalca, je zdaj nameščen osrednji vrtljivi disk, ki na številčnici prikazuje čas odpiranja in zapiranja svetovnih borz, kar nosaču omogoča enostavno spremljanje trgovine in sredstev na mednarodni ravni. In ker finančni svet postaja vse bolj digitalen, je celoten osrednji del obdan z odo kripto valutam. Slednja grafika podžiga dejstvo, da je kripto trg vedno odprt.

Strukturno gledano se snovno potapljaška ura navezuje na preostale modele linije C63. Tako ima 39 mm premer ohišja iz nerjavečega jekla z okroglo zasnovo in gladko brušeno luneto. Hrbtna stran ohišja je prav tako izdelana iz jekla, vanjo pa je vgraviran citat Lorda Byrona, “Thou art a symbol and a sign to mortals of their fate and force“, iz Prometeja.

Pod njo se nahaja avtomatski mehanizem, kaliber ETA 2893-2 GMT. Funkcija GMT je bila pretvorjena v zaplet TradeTime z zamenjavo 24-urnega kazalca s 24-urnim vrtljivim diskom. To je elegantna rešitev, ki čudovito oživlja koncept. Kar zadeva specifikacije, ima kaliber 42-urno rezervo energije navitja.

Ta domiselna ura pa ima eno težavo. Namreč, narejena je ekskluzivno za skupino TradingView, zato sta cena in razpoložljivost nekoliko nepomembni. Upamo le, da bo Christopher Ward v prihodnosti izdal še kakšno javno različico ure za hobi kriptaše.

Rocco
foto: Christopher Ward

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button