NoviceUre

Christopher Ward C60 Trident Pro 300

Odgovor na iskanje perfektne potapljaške ure?

Forumi so zanimivo mesto za diskusije, zato je vanje dregnil Christopher Ward s konkretnim vprašanjem – Kakšna naj bi bila popolna potapljaška ura?

Vprašanje je zanetilo ogenj in ideje so se izmenjevale kot za stavo. Vse vrste kritik so snovalci nove, četrte generacije, potapljaške ure Christopher Ward Trident vzeli na znanje in nekaj mesecev kasneje se je skoval model C60 Trident Pro 300.

Kot že samo ime pove, je C60 Trident Pro 300 vodotesen do 300 m, kar v britanskem humorju pomeni skupek višin 68,5 ”double deckerjev”. Na voljo je v treh klasičnih dimenzijah potapljaških ur in sicer 38 mm, 40 mm in 42 mm, ob tem pa ohišje postreže z manjšo debelino, kar je zmanjšalo vodotesnost (iz 600 na 300), a posledično ura lažje zdrsne pod rokav. Glede na izbrani premer, je ohišje v povprečju nižje le za 1,65 mm, ampak, saj veste da vsak milimeter naredi razliko.

Novi model 300 se ponaša z večjo svetilnostjo kot 600, saj so urne oznake nekoliko večje, nova pa je tudi postavitev datumskega okna. Vse različice se ponašajo s transparentnim zadkom, skozi katerega bo moč ozreti delovanje avtomatskega mehanizma Selitta, kaliber SW200-1, ki nudi do 38 ur rezerve energije navitja. Kot navaja direktor podjetja, bo za mnoge to prva mehanska ura, zato je pomembno, da lahko kupec opazuje delovanje, ob tem pa se razkrinka stari mit, da transparentna zadnja stran ohišja ne vpliva na vodotesnost.

Celoten videz vsebuje nenehno se razvijajoči oblikovalski jezik Christopherja Warda. Logotip dvojne zastave, ki predstavljata angleško in švicarsko dediščino znamke, je zdaj pod 12. uro, datum ob 6. uri, medtem ko je besedna oznaka “Christopher Ward” prestavljena na rotor, viden z zadnje strani. Nova je še luneta, ki je zdaj v dveh delih – običajnem vrtljivem zunanjem delu z barvnim keramičnim vložkom in fiksnem jeklenem notranjem obroču.

Dodelana oblika, tanjši profil ter razstavna hrbtna stran so zagotovo argumenti, s katerimi bo potapljaška ura Christopher Ward C60 Trident Pro 300 nemudoma postala prodajna uspešnica. Za piko na i je tukaj še prepričljiva nižja vstopna cena z manj kot 900 evri v kombinaciji s paščkom #tide. S klikom na to povezavo pa lahko dobite več informacij o svežem modelu in nakupu le-tega na spletni strani proizvajalca.

Rocco
foto: Christopher Ward

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button