NoviceUre

Chopard predstavlja najmanjšo kolekcijo Alpine Eagle

Markantno ohišje s 33-milimetrskim premerom stavi na damska zapestja.

Chopard Alpine Eagle je eden bolj podcenjenih modelov v petičnem krogu luksuznih športnih ur. Zagotovo vam slogovna podoba ure na misel prikliče veliko imel, a Alpine Eagle je od sorodnikov ravno dovolj poseben in sorazmerno dostopen.

Z najmanjšo 33 mm izdajo zapestne ure, ki se pridružuje modelom s 36 mm, 41 mm in 44 mm premerom, se predstavlja 6 referenc, dve v jeklu, dve v dvobarvnem tonu oziroma materialu ter ​​dve v rožnatem zlatu.

Cenovno najbolj dostopna sta modela z ohišjem narejenim iz hišnega jekla, poimenovanega Lucent Steel A223, z modrimi številčnicami. Lucent Steel ima svetlejši sijaj kot nerjaveče jeklo in je dvakrat trši od navadnega jekla. Poleg tega je izdelan iz 70 % recikliranih materialov, kar je v obdobju trajnostne naravnanosti svojevrstna tržna niša.

Chopard Alpine Eagle 33mm Lucent Steel

Kljub manjši dimenziji, prepoznavni elementi ure ostajajo. To pomeni prisotnost mogočne lunete z okrasnimi vijaki na enako impozantnem ohišju z integrirano zapestnico. Različica z dodanimi diamanti na luneti, postavi ženstvenost še stopničko višje. Številčnica v bogatem modrem odtenku ohranja klasično gravirano teksturo sončnih žarkov.

Podobno kot pri zgornjih jeklenih modelih sta dvobarvni model Alpine Eagle 33 mm enak drug drugemu, razen dejstva, da ima eden od njih luneto z vdelanimi diamanti. Kar zadeva materiale, je dvojni ton ustvarjen iz kombinacije Chopardovega Lucent Steela in njihovega ”etično” pridobljenega 18-karatnega rožnatega zlata.

Chopard Alpine Eagle 33mm Bi-colour

Zlata luneta, sredinski členi zapestnice, rimske številke in krona dodajo dizajnu nekakšno globino. K celotni dramatičnosti zapestne ure pripomore številčnica z enakim teksturiranim zaključkom, tokrat v temno sivi barvi Bernina Grey. Znotraj dvobarvnih modelov, pravzaprav vseh šestih 33 mm referenc, se nahaja samodejni mehanizem, kaliber Chopard 09.01-C z 42-urno rezervo energije navitja. Ta mehanizem spada med dimenzijsko najmanjše, ki so dosegli status kronometra COSC, kar pomeni, da je zelo zanesljiv in natančen.

Chopard Alpine Eagle 33mm Rose Gold

Nazadnje sta v ponudbi še dva zlata modela Alpine Eagle 33 mm, ki s svojim razkošnim videzom opuščata kakršen koli videz športnosti. Obe različici imata diamantne na luneti, medtem ko izdaja z rožnato številčnico gre še korak dlje in se postavlja z diamanti na mestu urnih indeksov ter na sredinskih členih zapestnice.

Po več informacij o novi kolekciji Chopard Alpine Eagle 33 mm vabljeni v butik Slowatch 1991, kjer se lahko dogovorite za ogled in nakup predstavljenih časomerov, katerih priporočena prodajna cena se giblje od dobrih 10 tisočakov, pa vse tja do 45, ko je govora o izdaji iz rožnatega zlata ”posuti” z diamanti.

Rocco
foto: Chopard

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button