NoviceUre

Chopard Mille Miglia Classic Chronograph French Limited Edition

Kolekcija Mille Miglia odraža bistvo dirke, za katero je Enzo Ferrari menil, da je "najlepša dirka na svetu".

Na salonu Rétromobile, posvečenem klasičnim avtomobilom, ki je potekal v Parizu od 31. januarja do 4. februarja, je Chopard reinterpretiral svoj kronograf Mille Miglia z ekskluzivno izdajo za francoske “gospode voznike”.

Novi Mille Miglia Classic Chronograph French Limited Edition, ki je številčno omejena serija na 100 kosov, je možno kupiti le v Franciji. Škoda. Model ohranja poznane specifikacije, kar pomeni ohišje velikosti 40,5 mm x 12,88 mm iz jekla Lucent, Chopardove visokokakovostne zlitine z najmanj 80-odstotno stopnjo recikliranja.

Jeklo Lucent Steel, poimenovano po svetlečem videzu, je kirurško in za 50 % trše od običajnega jekla. Iz tega materiala so izdelani tudi obrobe, krona in gumbi kronografa, ki so kontrastno polirani in satenasto brušeni. Gumbi so nagubani in spominjajo na zavorne pedale, krona pa ima dodatne zareze za boljši oprijem.

Srebrno obarvana številčnica vključuje polnočno modre, bele in rdeče prenose, ki služijo estetskim in tehničnim namenom. Ti prenosi simbolizirajo nacionalne barve in izboljšujejo čitljivost.

Za izračun hitrosti in razdalje sta še vedno vidna bela minutna steza ter tahimetrska skala. Premaz Super-LumiNova razreda X1 na urnem in minutnem kazalcu zagotavlja čitljivost v slabših svetlobnih pogojih. Rdeča sekundna ročica kronografa dopolnjuje kultni logotip 1000 Miglia. Številčnica, zaščitena s safirnim steklom in tanko luneto, dobi perspektivo in globino ter ob prihajajoči svetlobi ustvarja lesketajoče se učinke.

Zadnjo stran ohišja iz safirnega stekla krasita prekrižani zastavi, ena je črno-bela dirkaška zastava, druga pa v francoskih nacionalnih barvah. V notranjosti se skriva avtomatski kronografski mehanizem, ki ga je certificiral Uradni švicarski inštitut za preizkušanje kronometrov in deluje s frekvenco 4 Hz (28.800 alternanc na uro) ter ima 42-urno avtonomijo.

Nova omejena izdaja ure Chopard Mille Miglia Classic Chronograph French Limited Edition, ki je opremljena s perforiranim telečjim paščkom, ki se ujema z modrimi odtenki številčnice in spominja na tradicionalne vozniške rokavice, ref. 168619-3007, stane 10.400 evrov. Zagotovo časomer za ljubitelja jeklenih konjičkov kot strastnega zbiratelja.

Rocco
foto: Chopard

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button