NoviceUre

Chopard Alpine Eagle 41 Yellow Gold

Šporno-elegantna ura s prestižno noto.

Od ponovne obuditve modela Alpine Eagle, se je paleta modelov znotraj kolekcije zelo razširila in zdaj vključuje tourbillon, kronograf, kompaktno žensko verzijo ter številne kombinacije barv oziroma materialov. V slednji nabor zdaj prihaja izdaja Chopard Alpine Eagle 41 v rumenem zlatu.

Prvič predstavljen v ”jekleni” kombinaciji, je Alpine Eagle vzbudil priljubljenost med iskalci luksuznih športnih ur z integrirano zapestnico. Ohišje v obliki ”sodčka” (tonneau) v moški izdaji meri zmernih 41 mm, medtem ko k pompoznosti modela doprinese izstopajoča luneta z 8 vijaki ter značilni ščitniki krone na vsakem boku ohišja ure. Celotna podoba ure na zapestju ustvari očem vabljivo pojavo, z izpenjajočimi se brušenimi in poliranimi poudarki.

Čeprav smo to uro že videli v 18-karatnem rožnatem zlatu, je nekaj zelo privlačnega v rumenem zlatu, saj spomni na markantne moške ure iz osemdesetih let prejšnjega stoletja. Časomer je v celoti odet v rumeno zlato, vključno z vijaki na luneti. No, skoraj celoti, saj zaponka zapestnice ter njeni vijaki niso dobili zlatega treatmaja. Kar se tiče uporabljenega zlata, je le-to etično pridobljeno. Številčnica Alpine Eagle 41 je zagotovo glavna atrakcija, s teksturo, ki jo je navdihnila orlova šarenica. Za dopolnitev  maksimalnega zlatega izgleda, so na zlati številčnici še zlati kazalci ter zlata plošča z diskretnimi, črnimi številkami datuma.

V ohišju se nahaja hišni avtomatski mehanizem, kaliber 01.01-C, ki se ponaša z udobno 60-urno rezervo energije navitja. Mehanizem je velik, sodoben in zaključen s kombinacijo radialno brušenih mostov in poliranih poševnikov. Avtomatsko navijanje se izvaja z rotorjem iz 22-karatnega zlata, ki se tematsko ujema z ohišjem.

Novi Chopard Alpine Eagle 41 Yellow Gold je ekskluzivno na voljo v butikih švicarske blagovne znamke s ceno 53.300 evrov. Več informacij o modelu in lokacijah butikov najdete na spletni strani proizvajalca, medtem ko se lahko na ogled preostalih kolekcij zapestnih ur Chopard, zglasite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Chopard

 

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button