NoviceUre

Certina predstavlja kolekcijo DS-7

Odskočna deska v trende integriranih zapestnic.

Krik zadnje mode v urarski industriji so ure z integriranimi zapestnicami. Širijo se kot gobe po dežju, in so na voljo že za nekaj sto ali tudi po več sto tisoč evrov. Certina želi svoj kos poghače s povsem novo kolekcijo DS-7 z 10 referencami, razdeljenimi na dva modela, DS-7 Powermatic 80 in DS-7 Chronograph.

DS-7 Powermatic 80 se po obliki spogleduje z ikoničnimi modeli iz sedemdesetih in zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja. Ima okroglo številčnico, ki jo obdaja ploska, brušena luneta, ohišje pa gladko prehaja v novo integrirano zapestnico. Zaradi zoženja ohišja proti zapestnici ima značilen tonski profil, po katerem so znane integrirane športne ure. Premer ure je 39 mm, vodotesnost pa znaša 100 m.

Tri reference so iz nerjavečega jekla, dve imata zlati PVD premaz in ena referenca je narejena iz titana. In če še naštejem vse možne variacije številčnic, imamo gradientno zeleno številčnico s črno obrobljeno luneto, črno številčnico s črno obrobljeno luneto, turkizno z belo obrobo, modro rezervirano za izdajo iz titana, srebrno številčnico z dvobarvnim PVD ohišjem, zlato številčnico s polno zlatim PVD ohišjem.

ETA Powermatic 80.611 poganja vseh šest različic, ne glede na barvo ali material ohišja. Nudi 80-urno rezervo energije navitja in je opremljeno z antimagnetno vzmetjo Nivachron. Toda tisto, zaradi česar ta ura izstopa, je cena, saj lahko DS-7 Powermatic dobite že za 820 evrov oziroma 960 evrov, v kolikor se odločite za različico iz titana.

Večji kronograf v premer meri 41 mm in če je stilsko nadgrajen model napram ”trikazalniku”, slednjega ne poganja mehanika, pač pa baterija. Škoda, pa vendar, vstopna cena za jeleno verzijo je 650 evrov. Več informacij o novi kolekciji prejmete v butikih Slowatch po Sloveniji, kjer boste v kratkem lahko ure tudi preizkusili.

Rocco
foto: Certina

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button