NoviceUre

Časomera v čast hribolazni devetstoenajstici

Porsche Design predstavlja zapestni kreaciji Chronograph 1 – 911 Dakar in Chronograph 1 – 911 Dakar Rallye Design Edition.

Novi omejeni seriji Porsche Design Chronograph 1 – 911 Dakar in Porsche Design Chronograph 1 – 911 Dakar Rallye Design Edition, se poklanjata nekaterim največjim mejnikom Porscheja in Porsche Designa.

Ohišji s premerom 42,7 mm in 15,5 mm debeline bosta zagotovo izstopali na zapestju s svojim drznim videzom. A bolj kot prezenca, v oči bode material, ki ga je Porsche Design uporabil za ohišje. To je narejeno iz čistega trdnega titanovega karbida, za katerega blagovna znamka trdi, da ponuja izjemno vzdržljivost in odpornost na praske, vse to pa ob nižji masi, ki je celo lažja od standardnega titana.

Celotna oblika tega ohišja sledi linijam klasične serije vojaških kronografov proizvajalca Porsche Design, razvite za nemške oborožene sile, s čistim mat peskanim zaključkom, preprosto poševno luneto, uporabnimi ”ušesi” in krono z ujemajočimi se gumbi kronografa v kontrastni črni barvi. To je čist, funkcionalen videz ure, ki odraža duh robustne terenskosti novega Porscheja 911 Dakar.

Porsche Design ločuje Chronograph 1 – 911 Dakar in Chronograph 1 – 911 Dakar Rallye Design Edition z edinstvenim dizajnom številčnic. Modela boste ločili po dodatku grafike tobačnega giganta v podštevilčnici ob 9. uri. S tehničnega vidika ne manjka vodotesnost odmerjena na 100 globinskih metrov, kakor tudi safirni kristal na hrbtni strani ohišja, skozi katerega se razkriva pogled na hišni mehanizem.

Porsche Design Chronograph 1 – 911 Dakar in Chronograph 1 – 911 Dakar Rallye Design Edition poganja avtomatski kronografski mehanizem, kaliber WERK 01.240, ki je sodoben pogonski agregat s funkcijo flyback in kronometrskim certifikatom natančnosti COSC. Poleg tega ponuja sprejemljivo 48-urno rezervo energije navitja. Kot je že navada pri Porsche Designu, tudi tokrat nalogo navijalnega rotorja upravlja 5-kratko Fuchs platišče.

Porsche Design obe različici ure zaključuje s perforiranim črnim usnjenim paščkom, podprtim s Porschejevim hišnim materialom iz mikrovlaken Race-Tex. Skupaj bo izdelanih samo 2.500 primerkov Porsche Design Chronograph 1 – 911 Dakar in Porsche Design Chronograph 1- 911 Dakar Rallye Design Edition, ure pa so na voljo izključno kupcem novega Porscheja 911 Dakar ali 911 Dakar Rallye Design. Priporočena prodajna cena ura je nastavljena na 14.000 evrov.

Rocco
foto: Porsche Design

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button