NoviceUre

Cartier obeležuje 100. jubilej modela Tank

Cartier Tank se bil svetovni javnosti predstavljen leta 1919. V naslednjih letih se je model predstavil v različnih variacijah, za katere je smernice dajal Louis Cartier. Najbolj prepoznavna varianta Normale Cintree se je pojavila leta 1921 in tej se poklanja jubilejna različica.

Za obeležitev 100. obletnice zapestne ure Tank Cintree je Cartier izdal omejeno različico, ki se oblikovno navezuje na legendarni model. Zaobljeno ohišje iz 18-karatnega rumenega zlata v dolžino meri 46,30 milimetra in v širino 23 milimetrov. Njegova debelina znaša zgolj 6,40 milimetra. Številčnica na bež podlagi je predstavljena z rimskimi številkami, medtem ko znameniti napis ”Swiss made” izgubil mestu ob 6. uri. Urni in minutni kazalec sta kontrastne modre barve v obliki jabolka.

Pod številčnico v stilu jajčne lupine (eggshell) se nahaja hišni mehanizem kalibra 9780 MC ročnega navitja. Le tega se navije z impozantno krono z rožnatim kamnom (kabošon). Na ohišje je pripet usnjen telečji pas v bež barvi, ki se na zapestje zapne z 18-karatno zaponko iz rumenega zlata.

Cartier Tank Cintree 100th Anniversary je lahko vaš za 24.500 evrov, na voljo pa je le 150 primerkov. Zanimivo dejstvo je, da je Catier v letu 1919 izdelal le 6 primerkov ure Tank. Kasneje, leta 1921 pa 40 primerkov različnih variacij modela.

Rocco
foto: Cartier

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button