NoviceUre

Bulova Meteorite Limited Edition Lunar Pilot

Še ena ura, ki je bila na Luni!

Ali veste, da je David R. Scott, poveljnik misije Apollo 15, nosil kronograf Bulova, ko je kot prvi človek vozil lunarno vozilo po površini Lune? V počastitev tega astronomskega dejstva je Bulova predstavila novo omejeno serijo Meteorite Lunar Pilot.

Najpomembnejši del omejene izdaje Meteorite Limited Edition je številčnica iz meteorita. Izdelana je iz tankega koščka pravega meteorita, vzetega iz znamenitega meteorita Muonionalusta, ki je približno 1 milijon let pred našim štetjem padel v Skandinavijo. Na njej je prikazan kultni Widmanstättenov vzorec črt, ki so nastale zaradi visoke vsebnosti železa v meteoritu med njegovim prehodom skozi ozračje. Videti je neverjetno in pomeni, da ni dveh enakih številčnic, saj so vzorci nastali organsko.

Kar zadeva postavitev številčnice, gre za klasični kronograf s perifernim tahimetrom, osrednjimi kazalci ur in minut, sekundnim kronografom ter tremi okroglimi zrnatimi podštevilčnicami. Vse skupaj žene Bulovin kronografski mehanizem, NP20 High Precision Quartz (HPQ), z natančnostjo 1/20 sekunde. Pravzaprav je Bulova izdelala prvo popolnoma električno uro v obliki Accutrona (uro, ki je tako znana, da zdaj predstavlja linijo znotraj blagovne znamke), kar pomeni, da če obstaja znamka, pri kateri ne smete biti snobovski glede kremena in avtomatike, je to Bulova.

Mehanizem je nameščen v 43,5-milimetrskem ohišju iz titana, ki ga obdaja črni usnjeni pašček v slogu NATO. Ne smemo mimo odlično gravirane zadnje strani ohišja, ki prikazuje astronavta na Luni. Bulova Meteorite Limited Edition Lunar Pilot je omejena na 5.000 kosov in stane 1.395 evrov.

Rocco
foto: Bulova

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button