NoviceUre

Bronasti IWC Big Pilot 43 v sodelovanju z Mr Porterjem

Specifična izdaja s kontrastno kombinacijo brona in alkantare.

Švicarsko urarsko podjetje iz mesteca v bližini Renskih slapov je enkrat že sodelovalo z moško luksuzno modno znamko, za katero so pripravili posebno izdajo pilotskega kronografa v čast desetemu jubileju delovanja Mr Porterja. Dobri odzivi na produkt so vzpodbudili nadaljnje partnerstvo, plod pa je predstavljeni IWC Big Pilot’s Watch 43 Edition “Mr Porter Edition 1”.

V osnovi gre za nadgradnjo klasičnega modela iz ponudbe velikih ”malih” pilotov. Ja, ta pravi Big Pilot je še vedno tisti s premerom ohišja 46 mm. Za množično ugajanje, pa je IWC izdelal manjšega brata s premerom 43 mm. Slednji ohranja krono v obliko čebule ter pregledno številčnico z arabskimi številkami.

Posebnost izdaje Mr Porter, ki je nekakšna izpeljanka serije Spitfire, je izbira bronastega ohišja v kombinaciji z elegantnim črnim paščkom iz alkantare. Temu se poda tekstura črna številčnice, medtem ko se kazalci in indikatorji ur s platinastem zaključku ujemajo z odtenkom ohišja. Ne manjka luminiscenca, pri kateri izstopa premazana številka 1, katera nakazuje na prvo skupno izdajo. Posledično lahko sklepamo, da IWC in Mr Porter nista rekla zadnje.

Hrbtna stran ure je za razliko od klasičnega modela zaprta s pokrovom iz titana. Le-ta poskrbi za prijetnejšo nošnjo, brez neprijetnih vonjav ter puščanja sledov oksidacije. Pod pokrovom, kjer je gravura številke zaporedne izdaje omejene serije, se nahaja avtomatski hišni mehanizem, kaliber 82100. Vsebuje obojestranski navijalni sistem Pellaton s keramičnimi komponentami ter nudi do 60 ur rezerve energije navitja.

IWC Big Pilot’s Watch 43 Edition “Mr Porter Edition 1” z referenčno številko IW329703 je številčno omejena izdaja na 500 primerkov, ki so že na voljo na spletni strani modne hiše. Cena posamezne zapestne ure znaša 11.800 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button