NoviceUre

Breitlingov okoljevarstveni pristop z reciklirano embalažo

V sodobnem svetu sta se trajnost in okoljska zavest prebili v skoraj vsako industrijo. Čeprav je podjetje z luksuznimi urami na tem področju morda nekoliko pozno, ni daleč od tega, da bi si prizadevalo za čistejšo in učinkovitejšo prihodnost.

Večina teh prizadevanj v urni industriji ima obliko partnerstva z okoljskimi skupinami in dobrodelnimi organizacijami, a s časom se blagovne znamke začnejo bolj neposredno ukvarjati z vplivom lastnih izdelkov na okolje. Breitling je zadnja blagovna znamka, ki se je pridružila tej nalogi, in napovedala, da bo ponudila nov koncept embalaže v celotni liniji izdelkov, v celoti izdelanih iz recikliranih materialov.

Nova embalaža je v celoti izdelana iz reciklirane PET plastike, pridobljene iz plastenk, in jo je mogoče v celoti reciklirati. Zložljiva škatla bo standardni dodatek ob nakupu vsake nove ure Breitling in ima dramatično drugačen vizualni videz kot tradicionalna luksuzna škatla znamke.

Eko škatla je za polovico lažja in tudi manjša od zdajšnje škatle. Izdelana je iz trpežne tkanine v modri barvi z živahno rumenimi poudarki. Okoljske koristi nove škatle so več kot le izdelava iz recikliranih materialov in možnost ponovnega recikliranja. Zahvaljujoč novi zasnovi lahko blagovna znamka škatle pošilja neposredno na svoje trge. S tem se zmanjša potovanje škatle za skoraj 30%, kar skupaj z manjšo velikostjo in težo zmanjša emisije ogljikovega dioksida, povezane z ladijskim prometom, za dobro več kot 60% na škatlo.

Nova embalaža je preprostejša od povprečne embalaže luksuznih ur, in sicer s samo tremi elementi – škatlo, notranjo blazino in kratka navodila za uro. Ta učinkovitost, trajnost in zmanjšanje emisij so novi embalaži že prislužili nagrado z oznako učinkovite rešitve s strani poslovno usmerjene fundacije Solar Impulse.

Čeprav je osredotočenost nove embalaže na trajnost in učinkovito proizvodnjo pohvale vredna, je treba še počakati, ali se bo ta novi koncept izkazal za priljubljenega med kupci. Brez prepoznavno razkošnega občutka poliranega lesa ali usnja obstaja možnost, da potrošniki v Breitlingovem segmentu izgubijo zanimanje. Za tiste, ki imajo raje klasičen razkošen občutek tradicionalne embalaže ur, pa bo Breitling kupcem na zahtevo še vedno ponudil običajno škatlo v zameno za prostovoljno donacijo SUGi, mednarodni dobrodelni organizaciji, namenjeni obnavljanju biotske raznovrstnosti in zdravljenju poškodovanih ekosistemov.

Čeprav je v zadnjih nekaj letih prišlo do naraščajočega trenda k okoljsko ozaveščenemu luksuznemu urarstvu, je Breitlingov novi koncept škatle dramatičen in inovativen korak naprej pri ustvarjanju trajnostne prihodnosti za industrijo, globoko zakoreninjeno v tradicionalne prakse. Nova reciklirana škatla za ure Breitling naj bi postala standardna oprema vseh linij izdelkov Breitling v začetku leta 2021.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button