NoviceUre

Breitling Superocean z letnico 2022

Nič več zgolj potapljaška ura.

Breitling je predstavil prenovo svoje športne potapljaške ure. Nova kolekcija obuja estetiko izvirnega modela SuperOcean Slow Motion iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja, hkrati pa dodaja sodobne značilnosti in barvito paleto številčnic.

Premeri ohišij ohranjajo poznane štiri dimenzije in sicer 36, 42, 44 in 46 mm. Poleg različnih barv številčnic bo mogoče izbirati med tremi kovinami – jeklo, jeklo-zlato in bron. Pri slednji izbiri gre za posebno zlitino (na voljo pri modelu 44 in 42 mm), ki ima odlično odpornost proti koroziji, po drugi strani pa bo sčasoma razvila subtilno patino, zaradi katere bo ura postala na nek način edinstvena. Za nameček bo možno Superoceana opremiti s paščkom iz kavčuka ali kovinsko zapestnico s tremi členi. Oba paščka imata zložljivo zaponko, ki omogoča mikro prilagoditve do 15 mm za enostavno nošenje.

Ob že naštetem je novi Superocean vodoodporen do 300 m (1000 ft), ima široke kvadratne kazalce in indikatorje ur, prevlečene s Super-LumiNova®, ki omogočajo dobro berljivost pod vodo oziroma v slabših svetlobnih pogojih. Luneta s keramičnim insertom je odporna proti praskam, zaradi varnosti pa se vrti le v eno smer, le pri izvedbi z največjim premerom, je uporabljena dvosmerna luneta s patentirano ključavnico.

Poleg tega je potapljaška ura odporna na udarce, pesek in slano vodo, medtem ko v sebi skriva avtomatski mehanizem, kaliber 17, ki se ponaša z 2-letno garancijo in približno 38-urno zalogo energije navitja.

Skupina Breitling Surfer Squad, ki jo sestavljajo Kelly Slater, Stephanie Gilmore in Sally Fitzgibbons, se vrača kot ambasador nove zbirke Superocean. Asortiman ur vključuje posebno izdajo Superocean Automatic 42 Kelly Slater, ki je bila oblikovana skupaj s prvakom v deskanju in je omejena na 1000 primerkov. Spoznali jo boste po v oči bodeči oranžni številčnici ter vojaško zelenemu gumijastemu paščku. Barvna shema se zgleduje po uri, ki jo je Slaterjev oče nosil pri deskanju.

V novi kolekciji potapljaških ur Breitling Superocean se torej najde za vsakogar nekaj. Sveže modele, katerih priporočena prodajna cena se glede na izbrano referenčno številko giblje med 4.350 in 6.400 evrov, si je že mogoče ogledati v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breitling

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button