NoviceUre

Breitling Super Chronomat B01 44 U.S. Edition

Ustvarjanje vročice za 40. obletnico.

Model Chronomat je bil prvotno predstavljen leta 1984, kot del praznovanja stoletnice Breitlinga, ki je bil ustanovljen leta 1884. Postopoma se je linija širila s številnimi variacijami premera ohišj, barvnih shem, zapletenosti in specialnih edicij. Najnovejši dodatek na vrhu spektra velikosti Chronomata je novi Super Chronomat B01 44 U.S. Edition.

Zapestna ura združuje privlačno toplino rožnatega zlata z mornarsko modro številčnico, kar je nekakšna poletna klasika. Črno obrobljene podštevillčnice kronografa povečujejo kontrast za večjo čitljivost in se ujemajo s keramično luneto, krono in gumbi kronografa na desni strani ohišja.

Super Chronomat, izdelan iz 18-karatnega rdečega zlata, ni lahka športna ura. Na ujemajoči se zapestnici Rouleaux tehta 330 gramov (samo ohiše 100 gramov), zato ne boste pozabili, da je ura na vašem zapestju. Če masa ni dovolj velik pokazatelj veličine časomera, potem 44 mm široko ter 14,4 mm debelo ohišje zagotovo je.

Skozi hrbtno stran ohišja je viden hišni avtomatski mehanizem, kaliber 01, ki se ponaša s certifikatom natančnosti COSC. Hitrost tiktakanja znaša 28.800 alternanc na uro ter nudi do 70 ur rezerve energije navitja, kar je podobno kot pri nedavno predstavljenih modelih Top Time.

Ker gre za omejeno serijo 140 primerkov za Združene države Amerike, dvomim, da bo veliko teh ur končalo v Evropi. Po drugi strani pa se lahko nadejamo, da bomo naslednje leto pri izdajah ob 40. obletnici videli pomembnejše posodobitve in mogoče takšno variacijo Breitling Super Chronomata dobili v prosto prodajo. Še cena. 26.000 ameriških dolarjev želijo za različico na gumijastem pašku, medtem ko zapestnica Rouleaux časomer podraži na 44.000 ameriških dolarjev.

Seveda, če vam je Breitling Chronomat ogrel srce in bi si radi pobližje ogledali aktualno kolekcijo, vabljeni v butik Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button