NoviceUre

Breitling s kovinsko zapestnico opremlja kolekcijo Super AVI

Vsestranska namembnost ali trenutno veliko povpraševanje po ''športnih'' urah na kovinski zapestnici?

Breitlingovo kolekcijo Super AVI, ki jo navdihujejo štiri legendarna vojaška letala iz štiridesetih let prejšnjega stoletja, osvežuje možnost izbire 5-členske kovinske zapestnice.

Čeprav je usnjen pašček zagotovo sovpadajoča izbira v kombinaciji s pilotsko uro, se kovinska zapestnica ob toplejših dnevih zagotovo izkaže kot bolj udobna rešitev. Prav tako je posledično bolj vsestranska, no, v dotičnem primeru, pa zapestni uri doda celo malce elegance. V konfiguratorju na spletni strani proizvajalca, izbira kovinske zapestnice namesto usnjenega paščka, pilotski kos podraži za 600 evrov.

Vsi ostali parametri kolekcije ostajajo nespremenjeni, le različica iz 18K rožnatega zlata ni prejela opcije kovinske zapestnice. Škoda. Sicer pa osnova ostaja kovinsko ohišje premera 46 mm in debeline 15,9 mm, ki se kljub pilotski zasnovi ponaša s 100 metrov vodotesnosti. V njem se nahaja Breitlingov hišni mehanizem avtomatskega navitja, kaliber B04, ki se ponaša s prikazom ur, minut, sekund, datuma, dvojnega časa ter funkcijo kronografa. Za nameček je mehanizem prestal COSC certifikacijo in nudi do 70 ur zaloge energije.

Štiri časomere kolekcije boste med sabo ločili po vizualnih značilnostih. P-51 Mustang ima črno številčnico, Vought F4U Corsair vsebuje lepo modro številčnico. Curtiss Warhawk se ponaša s kaki odtenkom, ki ga dopolnjujejo bele podštevilčnice, podoben kontrast, le da na črni podlagi, pa ima tudi Havilland Mosquito.

Kolekcija Breitling Super AVI v različnih konfiguracijah paščkov oziroma zapestnic je na ogled v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani. Cena različic Vought F4U Corsair, Curtiss Warhawk in P-51 Mustang s kovinsko zapestnico znaša 10.200 evrov. 100 evrov več se ceni verzija Mosquito.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button