NoviceUre

Breitling Premier Heritage Collection

Breitling predstavlja linijo modernih časomerov z retro pridihom.

Breitling je vzporedno z dogodkom Watches and Wonders (uradno se podjetje ni udeležilo dogodka) lansiral modno retro kolekcijo linije Premier.

Vintage kolekcija se zdaj pohvali z dostopno komplikacijo split secnod chronograph, elegantno Datoro, ki je nekakšna švicarska klasika, preprostim kronografom ter tourbillonom za lastnike ali ljubitelje znamke Bentley.

Premier Heritage B15 Duograph 42

Model Duograph predstavlja vstopnico v svet komplikacije poimenovane ”split-second chronograph”. Poenostavljeno, gre za komplikacijo, ki omogoča merjenje dveh dogodkov, ki se začneta, a ne končata skupaj. In kaj pomeni ”split second”? To je ves vmesni čas od 0 do 999 milisekund. Skratka, z dvema sekundnima kazalcema je ura priročna za merjenje krogov.

Breitling je to komplikacijo naredil ”cenovno dostopnejšo” z novim mehanizmom Caliber B15, ki izvira iz predhodnega Navitimerja Rattrapante. Ura sama v premer meri 42 mm in je na voljo v izvirni obliki brez prikaza datuma. Na voljo sta dve različici in sicer s kovinskim ohišjem in modro številčnico ter ohišjem iz rdečega zlata ter črno barvo številčnice.

In zakaj je dostopen split second chronograph? Švicarji navadno za takšne komplikacije računajo tudi do šestmestne številke evropskih tisočakov. Duograph v kovinski različici z modro številčnico pa je na voljo že za 9.350 evrov, medtem ko zlato ohišje ceno dvigne na 19 tisočakov.

Premier Heritage B25 Datora 42

Ponovna izdaja Breitlingovega prvotnega hibridnega modela ”triple calendar chronograph” iz štiridesetih let 20. stoletja.

To je ura, ki je pojem prestiža, elegance, brezčasnosti in kompleksnosti merjenja časa na moškem zapestju. Ikonična podoba je ujeta v ohišje s premerom 42 milimetrov in debelino 15 milimetrov. Simetrična številčnica ima ob robu tahimetrično skalo. Na mestu 3. in 9. ure se nahajata števca kronografa. Območje 6. ure zapolnjuje prikaz luninih men ter datuma. Pod 12. uro se v okenčkih prikazujejo dnevi tedna ter meseci.

Datora 42 je na voljo v dveh kombinacijah in sicer s kovinskim ohišjem ter bakreno številčnico ter ohišjem iz rdečega zlata in srebrno številčnico. Brezčasna Breitlingova kombinacija vas bo stala nekaj več kot 11.350 evrov oziroma vsaj 21 tisočakov, če se odločite za zlato ohišje.

Premier Heritage B09 Chronograph

Ko je Breitling leta 1943 na tržišče poslal linijo Premier, se je kaj hitro uveljavila kot steber znamke. Časomeri, prvenstveno namenjeni vojakom ter pilotom, so skozi leta svojo namembnost zaokrožili z estetiko in obliko. V počastitev originalu, Breitling v kolekcijo Premier Heritage dodaja všečni kronograf B09.

Okroglo ohišje ure v diagonalo meri 40 milimetrov. Številčnico obkroža tahimetrična skala, v sredini pa sta horizontalno nameščena števca kronografa. Ure označujejo arabske številke, medtem ko sta kazalca ur in minut prevlečena s Super-Luminova. V notranjosti se nahaja mehanizem ročnega navitja.

Premier Heritage B09 Chronograph je na voljo v dveh variacijah. Standardni s kovinskim ohišjem, zeleno številčnico v barvi pistacije ter usnjenim paščkom. Stopničko višje predstavlja različica z ohišjem izdelanim iz 18k rdečega zlata, srebrno številčnico in usnjenim paščkom. Kovinski kronograf se ceni na 7.400 evrov, za Premierja iz rdečega zlata pa je potrebno odšteti 17 tisoč evrov.

Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition

Bentley je z urarskim podjetjem Breitling začel sodelovati že leta 2002. Tekom let je javnost ugledala številne dih jemajoče kreacije, sedaj pa sta podjetji svojo partnerstvo okronali z omejeno izdajo časomera iz kolekcije Premier, ki se poklanja glamurju 40. let.

Breitling Bentley B21 Tourbillon je narejen iz 18-karatnega zlata in opremljen z rjavim paščkom iz aligatorjevega usnja, s katerim se popolnoma sklada unikatna številčnica, odeta v Bentleyjevo značilno dirkaško zeleno barvo. Za pogon elegantne ure, ki bo zaživela v 25 kosih, skrbi Breitlingov hišni kaliber B21 s funkcijo tourbillon in s 55-urno rezervo navitja, ki se ga lahko občuduje skozi transparenten safirjev hrbet ure. In cena? Povprašajte pri Malalanu.

Rocco
foto: Breitling, watchesandwonders.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button