NoviceUre

Breitling predstavlja novo kolekcijo Avenger

Variacije kronografov s hišnim mehanizmom ter GMT modelov.

Švicarska manufaktra venomer entuziastično pristopi k lansiranju novih modelov. Ob razkritju linije Avenger ni bilo nič drugače, saj je na plano potegnila bajno število novih referenc, ki zajemajo od navadnih trikazalnikov, GMT-jev do kronografov.

Med predstavljenimi najbolj izstopa kronograf Night Mission. Ohišje premera 44 mm, ki je v osnovi identično kovinskemu Avengerju, je izdelano iz črne keramike, izjemno trpežnega materiala, ki je lahek in odporen na praske. Keramika je sicer lahko izdelana v kateri koli barvi, vendar je najpogostejša izbira črna, saj je zaradi matiranega in gladkega zaključka izjemno elegantna ter neopazna. To temnejšo estetiko spoštujeta krona in gumba kronografa, ki sta izdelana iz titana, s čemer se toliko bolj ujemata z ohišjem. Tisti, ki želijo ”leteti” pod radarjem, bodo lahko izbrali črno številčnico, medtem ko je za tiste bolj divjega srca rezervirana rumena barva.

V osnovi je najbolj opazna sprememba Avengerja nove generacije spremenjena osnova gumbov kronografa, ki so odslej pravokotne oblike – podobne najdemo na modelih Premier. Kronografe žene hišni avtomatski mehanizem, kaliber 01, ki nudi do 70 ur rezerve energije navitja. Za komplikacijo GMT skrbi avtomatski mehanizem, kaliber 32, z 42-urno rezerve, medtem ko navadnega avtomatika s tremi kazalci žene širokodostpna ETA.

Posledično je cena vstopnega Breitling Avengerja avtomatik nastavljena na štiri tisočake, tisočaka več boste morali odšteti za različico GMT, dočim hišni kronograf kotira na vsaj sedem evropskih tisočakov. Več informacij o dobavljivosti ter možnosti nakupa prejmete v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button