NoviceUre

Breitling predstavlja Navitimer v dveh novih velikostih

Klasičen trikazalnik odslej na voljo v 32- in 36-milimetrski različici.

Breitling je izdal zbirko manjših Navitimerjev v velikosti 36 mm (avtomatski) in 32 mm (kvarčni). Na voljo je celotna paleta za dame oziroma manjša moška zapestja.

Novi Navitimer velikosti 36 mm nudi samo prikaz časa s tremi kazalci in je na voljo v treh kovinskih barvah številčnice (metina zelena, srebrna in antracitna) s paličastimi ali bisernimi indeksi, kateri so okroglo brušenimi ter laboratorijsko gojeni. Pravijo jim tudi “boljši diamanti”.

Prvotni Navitimer si je zamislil Willy Breitling v zgodnjih 50. letih prejšnjega stoletja, piloti pa so ga uporabljali kot analogni kalkulator. Premer ohišja je bil določen na 41 milimetrov, kar je bilo za tisti čas veliko – dovolj veliko, da je bilo mogoče med letenjem brez težav prebrati vse informacije, ki jih je zagotavljala številčnica. Navitimer je imel na luneti vrtljivo drsno pravilo, ki je delovalo v povezavi s kronografom in je olajšalo izračune v pilotski kabini. Manjkajoči kronograf na novih modelih torej opušča prvotno funkcionalnost te ure.

Novi Breitling Navitimer 36 poganja avtomatski mehanizem, kaliber 17 s certifikatom COSC, ki nudi dobrih 38 ur rezerve energije navtija. Poleg številčnic je moč izbirati med naborom paškov ter zapestnic. Podobno velja za najmanjšo različico s premerom 32 mm, kjer proizvajalec zagotavlja do 4 leta delovanja baterije. Kaj pa cene? Za vstopnega Navitimerja premera 32 mm bo potrebno odšteti vsaj 4.100 evrov, medtem ko bo za večji model z avtomatskim mehanizmom potrebno v žep seči po 4.900 evrov. Po več informacij o modelih in možnostih nakupa vabljeni v butik Slowatch 1991.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button