NoviceUre

Breitling predstavlja kolekcijo Super Chronomat

Letalsko zasnovani in izjemno veliki kronografi v stilu osemdesetih let prejšnjega stoletja..

Nastopaški Breitling Super Chronomat, s premerom ohišja 44 milimetrov, dopolnjuje lani osveženo kolekcijo Chronomat z dimenzijami 32, 36 ter 42 milimetrov.

Model Super Chronomat se predstavlja v obsegu številnih novih različic. Poleg izvedbe zapestnice z modulom prikaza univerzalnega koordiniranega časa, različice iz 18k rdečega zlata, pa nekatere reference uporabljajo Breitlingov nenavaden štiriletni koledar. Lahko bi zapisal, da gre za delno-večni koledar, ki ga je potrebno nastaviti ob prestopnem letu (29.2.) oziroma vsakih 1461 dni.

Super Chronomat 44 Four-Year Calendar poganja mehanizem kaliber 19 in se od klasičnega kronografa loči po zasnovi številčnice, ki med drugim ob 3. uri prikazuje faze luninih men ter po dodanih elementih iz 18k rdečega zlata. Zapestna ura je na voljo z modro ali črno številčnico na kovinski zapestnici ali gumiranem paščku s tekstilnim vzorcem Rouleaux.

Klasični Super Chronomat B01 44 je na voljo v šestih različicah. Z modro ali črno izbiro številčnice je možno kombinirati kovinsko zapestnico ali barvno ujemajoči tekstilni pašček z gumiranim notranjim delom. Pri Super Chronomatu s črno številčnico lahko opcijsko izberemo kovinsko zapestnico s prikazom drugega časa. Zadnja variacija pa vsebuje bogato rjavo številčnico in ohišje iz 18k rdečega zlata.

Vse ure poganja COSC-certificiran Breitlingov hišni kaliber 01, ki zagotavlja približno 70 ur rezerve moči. Ob tem je Super Chronomat je vodoodporen do 200 metrov, različica s štiriletnim koledarjem pa ”zgolj” 100 metrov.

Za Breitling Super Chronomat B01 44 s črno številčnico in paščkom je potrebno odšteti 8.150 evrov. Izbira kovinske zapestnice ceno dvigne za 350 evrov, 9.700 evrov pa vas bo stala zapestnica s prikazom drugega časa. Različica iz zlata z rjavo kombinacijo se ceni na 22.400 evrov, delno-večni koledar pa bo denarnico olajšal za 14.000 evrov oziroma 16.600 v primeru izbire kovinske zapestnice.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button