NoviceUre

Breitling predstavlja kolekcijo Premier Heritage B01 Chronograph

Večje ohišje, nov mehanizem ter pestrejša ponudba barvnih kombinacij.

Ko je Breitling leta 1943 na tržišče poslal linijo Premier, se je kaj hitro uveljavila kot steber znamke. Časomeri, prvenstveno namenjeni vojakom ter pilotom, so skozi leta svojo namembnost zaokrožili z estetiko in obliko.

V počastitev originalu, je Breitling pred dvema letoma predstavil kolekcijo Premier Heritage s kronografskim mehanizmom B09 ter ohišjem premera 40 mm. Zdaj se to okroglo ohišje predstavlja v večji, 42 mm, dimenziji. Na prvi pogled se zdi, da je bilo zelo malo spremenjenega. Številčnico še vedno obkroža tahimetrična skala, v sredini pa sta horizontalno nameščena števca kronografa. Ure označujejo arabske številke, medtem ko sta kazalca ur in minut prevlečena s Super-Luminova. No, novost je okence s prikazom datuma ob 6. uri, kar je posledica spremembe mehanizma.

V notranjosti je ročno navijalni mehanizem B09 zamenjal avtomatski B01, ki se ponaša s 70 urno zalogo energije navitja ter certifikatom natančnosti COSC. Toda poleg mehanskih in estetskih sprememb, se kolekcija Premier predstavlja z možnostjo izbire zapestnice kot večjega nabora barv številčnic. Skupno je na voljo pet odtenkov ‘ciferplatov’ in sicer  v črni, modri, lososovi, zeleni ali kremni barvi, medtem ko se model iz 18k rožnatega zlata ponaša z ujemajočo se zapestnico.

Kaj pa cene? Kovinski kronograf se ceni na 8.600 evrov v kombinaciji z usnjenim paščkom, za doplačilo 350 evrov pa je le-tega mogoče nadgraditi z zapestnico. Najvišje v ponudbi Premier kotira izdaja iz rožnatega zlata opremljena z ikonično 7-člensko zapestnico iz rožnatega zlata, ki nosi etiketo s ceno 38.500 evrov. Za več informacij o razpoložljivosti kolekcije ter ogledu in preizkusu se obrnite na osebje butika Slowatch 1991.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button