NoviceUre

Breitling Navitimer B12 Chronograph 41 Cosmonaute Limited Edition

Poklon prvi švicarski uri v vesolju!

Zgodovina modela Cosmonaute sega v leto 1962, ko se je astronavt Scott Carpenter z zanimivo prošnjo obrnil na Breitling. Namreč, na svojem vesoljskem popotovanju je želel nositi Navitaimerja, katerega bi morali malce prilagoditi, da bi izboljšali njegovo uporabnost v vesolju. Rečeno storjeno!

Dodatek 24-urne lestvice je Carpenterju omogočil spremljanje ciklov dneva in noči tekom popotovanja v orbiti. Breitling Navitimer Cosmonaute je tako postala prva švicarska ura v vesolju, ki se zdaj predstavlja v omejeni izdaji v sklopu Breitlingove 140. obletnice.

Nova omejena izdaja Navitimer B12 Chronograph 41 Cosmonaute s premerom 41 mm in ohišjem iz 18-k rdečega zlata ponuja bolj razkošen pogled na raziskovalca vesolja. Ohranja Navitimerjeve značilne elemente, s ključno posebnostjo modela Cosmonatue – 24-urna lestvica. Omejena izdaja ima bogato, temnozeleno številčnico zaključeno v stilu sončnih žarkov, črne pomožne številčnice kronografa, zlate kazalce ter bež svetlobo na arabskih številkah.

V Breitlingu Navitimer B12 Chronograph 41 Cosmonaute Limited Edition je nameščen avtomatski mehanizem B12. Prvič je bil izdelan leta 2016 kot 24-urna različica B01, ki jo vidimo v drugih modelih Navitimer. Ima dobro 70-urno rezervo energije navitja in se ponaša s statusom kronometra COSC, ki zagotavlja natančnost ter zanesljivost prikaza časa. Razstavno ohišje, skozi katerega si lahko ogledate mehanizem, se prav tako pokloni zgodovini modela z gravuro “Prva švicarska ročna ura v vesolju/Navitimer Cosmonaute 24. maj 1962.”

Kar zadeva ceno in razpoložljivost, je ročna ikona Navitimer B12 Chronograph 41 Cosmonaute Limited Edition omejena na 250 kosov po 20.890 evrov. Interesenti se lahko o detajlih nakupa pozanimate pri zastopniku Slowatch.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button