NoviceUre

Breitling Navitimer B01 Chronograph 43 Boeing 747

Zapestna ura kot poklon letalu presežkov.

Pisalo se je leto 1969, ko je Boeing iz hangarja na letališko pisto pripeljal ”jumbo-jeta”, model 747. Eno najpomembnejših letal v zgodovini, je revolucioniralo zračni promet s potniško kapaciteto in dosegom letenja, v primerjavi z drugimi letali v tistega časa.

Po več kot 50 letih proizvodnje in 1,574 izdelanih letalih, je zadnji Boeing 747 zapeljal s ”proizvodne linije”. Ob tej priložnosti je Breitling ustvaril omejeno serijo ročne ure Navitimer B01 Chronograph 43 Boeing 747.

Kot osnova služi v lanskem letu prenovljeni Navitimer B01 Chronograph s premerom ohišja 43 mm. Le-to je narejeno iz nerjavečega jekla, ima debel oprijem z nazobčano luneto in veliko krono, v stilu klasične pilotske ure.

Zavoljo tematike je številčnica estetsko spremenjena. Osnovno podlogo predstavlja bleda krem ​​barva, katero kontrastno podpirajo črne pomožne številčnice kronografa ter rdeča obarvana skala ob belem skrajnem robu. Barve se ujemajo z grafiko prvega modela Boeing 747 iz leta 1969, ki je tudi bil krem ​​barve z rdečo črto ob bokih ter črnimi detajli. Prav tako na številčnici ne manjka diskreten zapis ”Boeing 747”. Ali ga uzrete?

V notranjosti ohišja domuje dobri stari znanec, avtomatski hišni mehanizem, kaliber 01. Avtomatski mehanizem, ki se ponaša s kronometer certifikatom COSC, vsebuje 47 draguljev, deluje pri 28.800 alternancah na uro ter nudi do 70 ur rezerve energije navitja. No, še to, mehanizem je viden skozi razstavno hrbtno stran ohišja, kjer lahko vidite tudi gravuro »One of 747 – The Original Jumbo Jet«.

Breitling Navitimer B01 Chronograph 43 Boeing 747 je omejena izdaja na 747 primerkov. Na voljo je na črnem usnjenem paščku s kontrastnimi belimi šivi ali z ikonično kovinsko 7-člensko zapestnico. Cena za slednjo kombinacijo je postavljena pri 9.100 evrih, medtem ko je ura z izbiro usnjenega paščka pozicionirana pri 8.750 evrih. Več informacij o morebitnem nakupu omejene izdaje Breitlingovega modela lahko dobite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button