NoviceUre

Breitling Endurance Pro Ironman

Robustna ura, ki prestane tudi najbolj brezkompromisen triatlon.

Najverjetneje ste že slišali za preizkušnjo Ironman, svetovno znano ”franšizo” zahtevnih triatlonov, ki vsako leto na start privabi vse več tekmovalcev. Breitling je s podjetjem Iroman ustvaril partnerstvo in zdaj predstavljata drugi skupni produkt – Endurance Pro Ironman.

Od leta 1978 triatlon Ironman predstavlja ultimativni test človeškega telesa in duha na povprečno 17 urni preizkušnji, ki zajema plavanje, kolesarjenje in tek. Aktivnosti življenjskega sloga, ki nekako opisujejo kupce ur švicarskega proizvajalca Breitling. Zanje so torej pripravili uro Endurance Pro Ironman v rdeči kombinaciji, medtem ko bodo lahko črno edicijo z zlatimi inserti kupili le udeleženci triatlona Ironman, ki bodo to zahtevno preizkušnjo tudi uspešno dokončali.

Novi Breitling Endurance prihaja v 44-milimetrskem ohišju iz ekskluzivnega polimera, ki je izjemno vzdržljiv, 3,3-krat lažji od titana in 5,8-krat lažji od jekla. Je zelo odporen na praske, trenje in korozijo, zato je idealen za zahtevne fizične pogoje. Termična stabilnost ure preprečuje, da bi se preveč segrela ali ohladila. Izvirna ura Endurance Pro je navdihnjena z modelom Breitling Sprint, uro, ki se je pojavila v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in jo je odlikoval merilnik pulza.

Vrtljiva luneta ima vgravirane stopinje kompasa, kazalca ur in minut pa sta prevlečena s Super-LumiNova® visokega sijaja. Majhno številčnico prikaza sekund dopolnjujeta dva kronografska števca, ki so razporejeni v konfiguraciji 10-2-6, značilno za kvarčne kronografe. Ohišje je vodotesno do 100 metrov.

Izdaja vzdržljivega Breitlinga Ironman z rdečo številčnico v kombinaciji z rdečim ali črnim gumiranim paščkom je na voljo za ceno 3.100 evrov. Za dodatne informacije, ogled oziroma preizkus Breitlingove ga časomera, vabljeni v luksuzni butik Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button