NoviceUre

Breitling Chronomat Red Arrows

Časomer v čast pilotom akrobatske skupine kraljevega letalstva.

Rdeče puščice (Red Arrows) so ena najboljših akrobatskih letalskih ekip na svetu, ki svoje izkušnje kot piloti lovskih zračnih sil uporabljajo za drzne rutine in ob različnih dogodkih. Da bi se izognili katastrofi, morajo svoje manevre razporediti na točno sekundo, zato je smiselno, da imajo piloti posebno uro.

Zadnjih 30 let letalskim akrobatom takšne ure zagotavlja Breitling. V počastitev dolgoletnega partnerstva je lansiral novo izdajo modela Chronomat Red Arrows Limited Edition. Kar zadeva pilotskih ur in ur v pilotski kabini, je malo podjetij, ki se lahko kosajo z Breitlingom. Slednji pravzaprav RAF (Royal Air Force) opremlja s časomerilci že od leta 1930, veliko dlje kolikor traja partnerstvo z akrobatsko skupino.

Chronomat Red Arrows je vrhunska večnamenska športna ura, zasnovana z mislijo na letalstvo, ki ohranja uporabnost na tleh in pod vodo. Zapestna ura s kovinskim ohišjem premera 42-milimetrov se ponaša z RAF modro številčnico in kontrastnimi črnimi številčnicami za kronometer. Na mestu tradicionalne umestitve Breitling logotipa, se ekskluzivno nahaja grafika formacije Rdečih puščic ”Diamond Nine”. Oznake eskadrilje so predstavljene tudi na safirnem steklu hrbtne strani ohišja.

V notranjosti ohišja, ki tesni do 200 globinskih metrov, se nahaja COSC certificiran Breitlingov kaliber 01, kateri z avtomatskim mehanizmom shrani za do 70-ur pogonske energije. Uro zaokrožuje enosmerno zaskočna luneta, ohišje iz nerjavečega jekla in zapestnica Rouleaux z zaponko metulja.

Ura je omejena na 160 kosov, na njej pa bo napis „eden izmed 160“ (One of 160), v spomin na 160 pilotov, ki so bili del Rdečih puščic od njene ustanovne sezone 1965.

V kompletu pride še unikatni etui za uro v znamenju Rdečih puščic. Cena posameznega primerka Breitling Chronomat Red Arrows znaša 8.000 evrov.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button