NoviceUre

Breitling Chronomat Automatic 36 Victoria Beckham

Davidova konkurenca?

Morda še pomnite, da je Victoria sodelovala pri snovanju Range Roverja Evoque? Če ne, nič za to, a vedite, da njeno ime zagotovo šteje, da so prodajne številke višje. Seveda ne smemo spregledati dejstva, da ima dama izjemen okus, kar je zdaj dokazala pri snovanju linije Breitlingovih Chronomatov.

Če začnemo z ohišjem, je to bolj ali manj avtomatski Chronomat, kot ga poznamo velikosti 36 mm. Dimenzija, ki je v trenutnem vzdušju priljubljenosti manjših ur zanimiva tako za ženske kot za moške. Konstrukcijsko ima značilne elemente modela Chronomat z enosmerno vrtljivo luneto z izrazitimi jezički in ušesi, ki vodijo v zapestnico rouleaux. Na voljo je v jeklu ali 18-karatnem rumenem zlatu, pri čemer imata obe različici svoj čar.

Številčnica je tako elegantna, da ji ni para. Ima preproste, precenjene paličaste urne kazalce s svetlečimi trakovi na sredini, ki se dobro ujemajo s prav tako elegantnimi kazalci. Logotip VB na sekundnem kazalcu je edini vizualni pokazatelj, da gre za partnersko uro. Tehnično gledano so tudi barve pokazatelj vpliva Victorie Beckham, saj se z odtekom zelenega peperminta, polnočne modrine, globoko sive in peščeno zlate ujemajo z nedavno predstavljeno modno kolekcijo Victoria Beckham SS24. Dodatna opomba je vključitev majhnih laboratorijsko gojenih diamantov na kazalcih izdaje z globoko sivo številčnico.

Pod površino in zaščiteni s trdno hrbtno stranjo ohišja, Breitling Chronomat Automatic 36 Victoria Beckham vsebuje avtomatski mehanizem, Calibre 10, z 42-urno rezervo energije navitja. Gre za dokaj standarden mehanizem za merjenje časa s prikazom datuma, ki ga odlikuje certifikat kronometra COSC, kateri zagotavlja natančnost ter zanesljivost mehanizma. Izbira masivne hrbtne strani ohišja je še en znak oblikovalske zadržanosti, saj bi pričakovali, da bo modno sodelovanje spodbudilo bolj ekstravagantno odprto ohišje.

Kar zadeva ceno in razpoložljivost, je na voljo 400 primerkov vsake reference z jeklenim ohišjem po ceni 5.500 evrov funtov ter 100 primerkov po posamezni verziji zlatih modelov s ceno 27.800 evrov.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button