NoviceUre

Breitling Avenger Red Arrows 60th Anniversary Collection

Poklon letalskim akrobatom.

Rdeče puščice (ang. Red Arrows) so ena najbolj priljubljenih letalskih skupin na svetu, ki izvajajo drzne aeronavtične akrobacije v spomin na pomembne dogodke v Združenem kraljestvu.

Breitling je za jubilejno 60. obletnico ustanovitve akrobatske letalske ekipe Red Arrows lansiral dve izdaji modela Avenger, in sicer Breitling Avenger 42 Red Arrows 60th Anniversary Edition in Avenger B01 Chronograph 44 Red Arrows.

Trikazalni avtomatik je nameščen v 42 mm ohišje iz nerjavečega jekla s kombinacijo poliranih in brušenih površin. Kot model Avenger ima široko luneto z izrazitimi oznakami na 12, 3, 6 in 9, ki skupaj z debelim oprijemom na kroni olajša upravljanje s pilotom v rokavicah. Številčnica je v RAF modri barvi z oznakami Red Arrows ob 9. uri in spominsko hrbtno stran ohišja.

Ura je opremljena s COSC-certificiranim mehanizmom Calibre 17 z 38-urno rezervo energije navitja, medtem ko bo na voljo zgolj 360 primerkov ročne ure, odstotek prodaje pa bo podarjen dobrodelnemu skladu kraljevih letalskih sil. Cena: 4.500€

Kronografski Avenger je že na bolj športni strani modelov pilotskih ur s svojo debelo silhueto in premerom ohišja 44 mm, izdelanega iz črne keramike s titanovimi potisnimi gumbi ter krono. Je neverjetno lahek in odporen na praske, kar je idealno za premagovanje neizogibnih udarcev, doživetih v kokpitu med nastopom Red Arrows.

Ura sledi enaki barvni shemi, vendar pa ima namesto uradnega logotipa Red Arrows stilizirano različico, ki prikazuje značilno diamantno formacijo leta. Ta je prikazana na majhni sekundni številčnici ob 9. uri, druge podštevilčnice na zaslonu tricompax pa služijo kot 12-urni in 30-minutni števec. Vse kazalce krmili kaliber Breitling B01 s 70-urno rezervo moči. Še cena: 9.400€

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button