NoviceUre

Breguet Tradition 7047 Tourbillon Waltz

Urarska dediščina za izbrana zapestja.

Abraham Louis Breguet je najbolj poznan urar na svetu, čeprav je živel pred 200 leti. Odgovoren je bil za ustvarjanje številnih urarskih komplikacij. Slednje so vse bolj pogoste v sodobnem urarstvu, med njimi pa je najbolj dovršen ravno tourbillon.

Abraham Louis Breguet je 26. junija 1801 patentiral prvi tourbillon, s čimer je pred dobrim mesecem dni minilo 221 let od pionirskega mehanizma. Za obeležitev obletnice je Breguet ustvaril sveži model Tradition 7047 Tourbillon Waltz.

V 221 letih je bilo razvitih veliko različnih vrst tourbillonov. Za izdajo Tradition 7047 Tourbillon Waltz se je Breguet odločili za vizualno osupljivo različico, ter uro združili z mehanizmom s konstantno silo v obliki verige fusée. Zaščitna veriga deluje tako, da zagotavlja stalen navor na uravnoteženi vzmeti, tudi ko se zaloga moči izprazni, kar povečuje natančnost ure oziroma prikaza časa.

Za dramatičen učinek so verigo termično pomodrili, zaradi česar jo je neverjetno enostavno videti, ko deluje znotraj skeletnega mehanizma. Na levi strani verige fusée je giljoširana številčnica s prikazom ur in minut, nad njo v območju 2. ure pa se nahaja tourbillon.

Številčnica in kletka tourbillona sta obarvani v podobnem modrem odtenku kot veriga, zaradi česar izstopata iz kovinsko sive barve mehanizma. Sam mehanizem je kaliber 569, z ročnim navijanjem, ki lahko shrani do 50 ur rezerve moči. Zaradi funkcije tourbillon je zmogljivost mehanizma enaka, ne glede na to, ali je popolnoma navit ali ”tiktaka” na zadnje vrtljaje.

Ves ta tehnološki šarm je zapakiran v 41 mm platinastem ohišju, oblikovanem po zbirki Breguet Tradition. To pomeni, da je dokaj minimalen z ravnimi ušesi in nevpadljivo krono. Predstavljen je na ujemajočem se temno modrem paščku iz aligatorjevega usnja. Breguet Tradition 7047 Tourbillon Waltz svojo več stoletno dediščino s 542 sestavnimi deli ceni na 195.000 evrov.

Celotno kolekcijo znamke Breguet lahko preverite na spletni strani proizvajalca oziroma si jo pobližje ogledate v butiku pooblaščenega prodajalca Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breguet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button