NoviceUre

Breguet Reine de Naples 8918 Mint Green

Če ne bi bilo Caroline, se danes moški ne bi imeli s čem bahati ...

Ena najbolj ikoničnih in uspešnih ur manufakture Breguet, Reine de Naples, črpa navdih pri prvi ročni uri, ki jo je legendarni urar oblikoval za Caroline Murat (1782-1839), mlajšo sestro Napoléona Bonaparteja in neapeljsko kraljico.

Caroline Murat je imela posebno naklonjenost do ur Abrahama-Louisa Bregueta, saj je ustvarila zbirko več kot 30-ih ur. V obdobju, ko so ženske ure nosile kot ogrlice, je postavila avantgardno zahtevo po uri, ki bi jo nosila na zapestju. Leta 1810 je ustanovitelj Bregueta začel izdelovati ta edinstven kos, ki je postal prva ročna ura na svetu.

Po roza, črno-belih interpretacijah linija pozdravlja Reine de Naples 8918 Mint Green, novo elegantno in svežo različico z belo biserno številčnico z arabskimi številkami v dveh odtenkih zelene, pri katerih še vedno izstopajo ikonični Breguetovi kazalci z odprto konico, medtem ko hruškast diamant ob 6. uri doda dragocenost celotnemu časomeru.

Edinstvena številka ure, postavljena med 11. in 12. uro, je tradicija, ki je bila uvedena v zgodnjih letih Bregueta, da bi omogočila sledenje vsaki uri skozi ves njen obstoj. Notranja prirobnica in luneta sta okrašena s 117 diamanti. Krona je okrašena z brioleta brušenim diamantom.

V tipičnem ovalnem ohišju z nežno nagubanim robom, dimenzij 36,5 mm x 28,45 mm in višine 10 mm, je vgrajen kaliber 537/3, avtomatski mehanizem, ki tiktaka s 25.200 alternancami na uro ter premore do 45 ur rezerve energije navitja. Mehanizem, viden skozi hrbtno stran ure, je opremljen s silikonskim izhodom in platinasto nihajočo utežjo z giljoširano dekoracijo, ki so jo ročno izdelali mojstri manufakture.

Nove Breguet Reine de Naples 8918 Mint Green (ref. 8918BB/5D/964/D0) imajo maloprodajno ceno 54.600 evrov v kombinaciji z mint zelenim paščkom iz aligatorjevega usnja s trojno zložljivo zaponko z 28 briljantno brušenimi diamanti. Več informacij o dotičnem modelu ter drugih kolekcijah znamke Breguet prejmete v butiku Slowatch na Wolfovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breguet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button