NoviceUre

Breguet Classique Quantième Perpétuel 7327

Večni koledar, katerega dizajn se navezuje na žepne ure iz leta 1780.

Breguet posodablja komplikacijo večnega koledarja z novim Classique Quantième Perpétuel 7327, ki nadomešča dolgoletno referenco 5327, ¸z zasnovo iz leta 2004. Predstavljena ura poenostavlja Breguetov večni koledar, ki pa še vedno ohranja elemente bogate manufakturne zapuščine.

Tako kot prejšnji 5327, tudi novi Quantième Perpétuel v premer meri 39 mm in 9 mm v debelino ter je na voljo v ohišju iz 18-karatnega belega ali rožnatega zlata. Glavna posodobitev zasnove je dodatek retrogradnega prikaza mesecev ob 11. uri, ki zamenjuje mesto indikatorja rezerve energije navitja v modelu 5327. To pomeni, da ima novi večni koledar pet podprikazov (podštevilčnic) in ne šest.

Povečan je tudi indikator datuma ob 6. uri, s čemer je bolj berljiv, druga zlahka opazna sprememba pa je indikator luninih men. Ta še vedno stoji med 2. in 3. uro, vendar ne vsebuje več klasičnega motiva oblaka in človeka v lunini meni, ampak ima preprosto lepo ročno vklesano luno.

Kot je značilno za Breguet, je številčnica narejena iz zlata, dodatno je posrebrena in zaključena z giljošo s tradicionalnimi rožnatimi motorji. Toda giljoša je bila poenostavljena, saj je zdaj v celoti izdelana v enem samem vzorcu clous de Paris. Kljub temu je vzorec žebljev v posodobljeni verziji 7327 res videti lepši. Vse posodobitve skupaj poskrbijo za čistejšo in preprostejšo številčnico, ki je asimetrična, kot velja za tradicijo Bregueta.

Tudi drugi elementi različice 7327 so tradicionalno v Breguet stilu – seveda, to so značilni kazalci v modri barvi. Sredina ohišja ima zaključek v obliki kovanca, dolga, tanka ušesa (držala za pašček) pa so prispajkana na ohišje.

Komplikacije poganja hišni avtomatski mehanizem, kaliber 502.3.P, ki je izjemno dobro obdelan in je ponaša z izven središča postavljenim navijalnim rotorjem. Nudi do 45 ur rezerve energije navitja, medtem ko deluje s frekvenco 3 Hz.

V kolikor vam je predstavljena kreacija ogrela srce in bi jo želeli dodati v svojo kolekcijo, se lahko po dodatne informacije zglasite v butiku Slowatch 1991. Še cena? Pripravite 80 tisočakov.

Rocco
foto: Breguet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button