NoviceUre

Breguet Classique Phase de Lune 9085 Valentine’s Day Edition

Ljubezen, kot kaže, lahko ima ceno.

V znamenju prihajajočega dneva zaljubljencev, Breguet razkriva omejeno izdajo Classique Phase de Lune 9085.

Najnovejši model se predstavlja v ohišju premera 30 mm in debeline 9,85 mm. Narejeno je iz 18-karatnega belega zlata, na luneti in ušesih pa se postavlja 66 briljantno brušenih diamantov. Svojevrsten čar dediščine ustvarijo klasični Breguetovi žlebovi, ki se razprostirajo po celem bočnem robu ohišja.

Breguetovi mojstri so z uporabo zgodovinskih vrtničnih stružnic vgravirali osrednji del številčnice s prefinjenim vzorcem giljoše Clous de Paris. Ovalna vdolbina umeščena pod 12. uro, nosi podpis blagovne znamke ter unikatno proizvodno številko. Izrez v spodnji polovici številčnice razkriva ploskev s prikazom luninih men z ročno vkovano luno iz belega zlata, obdano s polnočno modrino, posejano z zvezdami iz belega zlata.

Zunanji biserni rob številčnice dopolnjujejo klasične črne arabske številke v Breguet fontu pisave (lihe številke) in rubini, ki označujejo soda števila. Minutni zapis je označen s črnimi pikami, medtem ko se številčnica končuje z giljošo Sauté Piqué. Zaključek celotni podobi so jekleni modri kazalci, žargonsko poimenovali ‘Breguet hands’.

Skozi razstavno hrbtno stran ohišja je moč ozreti avtomatski mehanizem, kaliber 537L, ki ga sestavlja 231 komponent, postavlja se z zlatim rotorjem z ročno vgraviranim giljoširanim vzorcem ter motivi Côtes de Genève na mostovih. Mehanizem deluje s frekvenco 3,5 Hz in zagotavlja do 45-ur rezerve energije navitja.

Dame bodo cenile tudi nov sistem hitre zamenljive paščkov brez orodja, ki omogoča preklapljanje med priloženima sijajno rdečim aligatorjevim paščkom in biserno belim aligatorjevim paščkom. Breguet Classique Phase de Lune 9085 je omejena izdaja na 28 kosov, ki se ceni na 36.900 evrov. Mar ne pravijo, da ljubezen nima cene?

Več informacij o prestižnih zapestnih urah znamke Breguet lahko dobite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breguet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button