NoviceUre

Bravur Grand Tour “La Vuelta” Chronograph

Ura, ki jo je navdihnila ena najbolj znanih kolesarskih dirk.

Vse ure ne prihajajo iz Švice, Nemčije ali Japonske. Kot smo do zdaj že spoznali, se urarski virtuozi nahajajo širom sveta, a Švedske definitivno ne bi postavili na horološki zemljevid.

Ustanovitelja ”delavnice” Bravur Watches in obenem velika kolesarska zasanjanka sta izdala tretjo različico zapestne ure za kolesarske navdušence, ki jo navdihuje dirka po Španiji ”La Vuelta”, katere rdečo majico trenutno nosi slovenski as Primož Roglič.

Kronograf dopolnjuje linijo Grand Tour, v kateri že najdemo izdaji “La Corsa Rosa” in “La Grande Boucle” – slednja se navezuje na francoski tur, medtem ko prva na italijanski Giro. Vsem trem izdajam je skupno kovinsko ohišje premera 38,2 milimetra, ki se pohvali z brušenimi in poliranimi detajli. Zgoraj ga obdaja antirefleksno safirno steklo, ki prav tako prekriva hrbtno stran ure ter omogoča pogled na avtomatski mehanizem Sellita SW511b z 62-urno rezervo energije.

Opazovalcu v oči zbode navijalni rotor z gravuro šahovske zastave, ki se prav tako pojavi na spodnjem delu kovinskega ohišja, katerega vodotesnost je odmerjena na 100 metrov. Posebnost edicije ”La Vuelta” je bela številčnica s črnimi števčki kronografa ter rdeča keramična luneta. Na slednji se nahaja narobe obrnjena številka 13. To je dolgoletna tradicija v kolesarstvu, saj se kolesar s številko 13 na dirki poskuša izogniti kakršni koli nesreči, povezani s številko, tako da jo obrne na glavo.

Zapestna ura je na voljo na perforiranem črnem usnjenem pasu, da dopolni dirkaški videz. Skupno bo izdelanih le 50 primerkov časomera Bravur Grand Tour “La Vuelta” Chronograph. Tisti, ki boste pripravljeni zanjo odšteti 2.388 evrov (brez vključenega davka) se je boste razveselili konec meseca septembra.

Rocco
foto: Bravur

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button