NoviceUre

Barvita živahnost za vse letne čase

Carl F. Bucherer Patravi za štiri letne čase s prikazom treh časovnih pasov.

Vsak letni čas ima poseben čar. S štirimi živimi, tehnično iznajdljivimi različicami se zbirka Patravi TravelTec iz Luzernske urarske manufakture Carl F. Bucherer poklanja lepotam štirih letnih časov.

Svetovljanski časomeri so odeti v odtenke impulzivnih barv. “Pomlad” se predstavlja v zeleni, “poletje” v rumeni, “jesen” v oranžni in “zima” v modri barvni kombinaciji. Vsi štirje primerki izhajajo iz enake zasnove, kar pomeni, da robustno kovinsko ohišje v premer meri 46,6 milimetra, debelina zapestne ure pa znaša zajetnih 15,5 milimetrov. Številčnico prikriva safirno steklo z dvojnim anti-refleksnim premazom, medtem ko je vodotesnost odmerjena na 50 metrov.

Vsekakor je Patravi TravelTec odlična ura za vse tiste, ki delujejo globalno. Zahvaljujoč inteligentnemu mehanizmu, patentiranemu v letu 2006, lahko ura prikazuje ne samo dva, ampak kar tri časovne pasove. Ta izpopolnjeni mehanizem omogoča izbiro časovnega pasu v dveh smereh – proti vzhodu in zahodu ali s časom oziroma proti njemu – prek enega samega gumba na levi strani ohišja. Fascinanten postopek delovanja lahko opazujemo skozi okno, zarezano v rob ohišja.

Tisti, ki vstopijo v drug časovni pas in morajo zato prilagoditi svoj lokalni čas, lahko to priročno izvedejo s premikanjem klinaste urne kazalke za uro naprej ali nazaj. Kdor pa pogosto komunicira z drugimi časovnimi pasovi, bo cenili kombinacijo patentiranega mehanizma Patravi TravelTec in 24-urne lunete za prikaz drugega in tretjega časovnega območja, katerih skupek uporabniku omogoča hitro in enostavno razločevanje med dnevnim in nočnim časom.

Patravi TravelTec poganja mojstrsko izdelan samodejni mehanizem CFB 1901, ki poleg prikaza časa ter datuma, združuje zelo uporabno funkcijo kronografa z iznajdljivim mehanizmom prikaza treh časovnih pasov hkrati. Rezerva moči omogoča 42 ur delovanja, medtem ko svetovljanom ne bo treba skrbeti za natančnost, saj je njegovo kronometrično točnost potrdil priznani švicarski inštitut COSC.

Kolekcija Carl F. Bucherer Patravi TravelTec Color Edition Four Seasons bo javnosti prvič predstavljena konec letošnjega avgusta na ekskluzivnem dogodku v Ženevi. Cena zapestne ure, ne glede na letni čas, je zastavljena na 9.300 evrov.

Rocco
foto: Carl F. Bucherer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button