NoviceUre

Baltic Aquascaphe Dual-Crown

Preobrazba najbolj všečkane cenovno dostopne ure na Instagramu.

Majhno neodvisno francosko urarsko podjetje Baltic izdeluje simpatične klasične časomere potapljaškega, pilotskega in vojaškega tipa za različna zapestja. Zadnji izdelek manufakture Baltic je posodobljena potapljaška ura Aquascaphe Dual-Crown.

Kot že samo ime pove, je model Aquascaphe dobil dodatno krono na desni strani ohišja. Z njo se upravlja notranjo luneto s 60-minutno skalo. Malenkostno se je posodobil izgled številčnice, ki ima zdaj le indikatorje ur brez številk ter odebeljene kazalce. Model Dual-Crown nima opcije prikaza datuma.

Dimenzije ure so ostale enake, kar pomeni da ohišje v diagonalo meri 39 mm, razdalja med ”ušesoma” pa znaša 47 mm. Na voljo je v številnih različicah številčnic in materialih ohišja. V ponudbi sta dva jeklena modela s črno ali modro številčnico in ena različica ohišja s prevleko DLC iz trdega ogljika s črno številčnico. Ura je nameščena na bodisi gumijastem paščku, zapestnici ali na recikliranem plastičnem paščku.

Za pogon ure skrbi mehanizem Miyota kaliber 9039, cenovno ugoden in enostaven za vzdrževanje, ki ponuja 42-ur rezerve navitja. Vodotesnost je odmerjena na 200 metrov. Z vsemi atributi potapljaške ure se Baltic Aquascaphe Dual-Crown s svojim retro videzom ceni na 650 evrov.

Rocco
foto: Baltic

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button