NoviceUre

Audemars Piguet [RE]Master02 Selfwinding

Poklon švicarski asimetrični uri, ki je leta 1960 bila izdelana v zgolj sedmih primerkih!

Ta posebna izdaja sledi modelu [RE]Master01, predstavljenemu leta 2020, reinterpretaciji kronografa iz leta 1943. Tako kot so glasbeni posnetki predelani, je bila kolekcija [RE]Master zasnovana za reinterpretacijo estetskih kodeksov nekaterih najredkejših manufakturnih ur.

Nova ura [RE]Master02 Selfwinding, ki je občutno večja od originalne ure, ima asimetrično pravokotno ohišje s premerom 41 mm in debelino 9,7 mm. Izdelana je iz nove 18-karatne peščene zlate zlitine, ki ponuja odtenek med belim in rožnatim zlatom.

Po naklonu safirnega stekla ob 3. uri je ohišje skoraj v celoti brušeno s satenastim zaključkom, razen nekaj kontrastnih površin, kot so polirane konture številčnice.

Modra številčnica, ki jo Audemars Piguet imenuje “Bleu Nuit, Nuage 50”, je razdeljena na dvanajst ločenih trikotnikov, od katerih je vsak okrašen z linearnim satenastim zaključkom za izboljšanje igre svetlobe. Ti trikotniki so ločeni s pocinkanimi pregradami v peščeno-zlatih tonih, ki se srečajo na sredini in služijo tudi kot indikatorji ur.

Avtomatski mehanizem, kaliber 7129 je izjemno tanek z debelino 2,8 mm, in deluje pri frekvenci 4 Hz (28.800 alternanc na uro) ter zagotavlja minimalno rezervo moči 52 ur. Nova omejena izdaja Audemars Piguet [RE]Master02 Selfwinding Limited Edition, ref. 15240SG.OO.A347CR.01, ima priporočeno maloprodajno ceno 47.800 evrov.

Rocco
foto: AP

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button