UreZanimivosti

Ambasador Caeleb Dressel junak Tokia v bazenu

Omega pozdravlja petkratnega dobitnika zlatih kolajn.

Ameriški plavalec ter ambasador znamke Omega, Caeleb Dressel, je na olimpijskih igrah v Tokiu skupno zbral kar pet zlatih medalj. Po uspešnem zaključku tekmovanj se je zglasil v Omegin razstavni butik v Tokiu.

Za ameriškega plavalca Caeleba Dressela bodo spomini na Tokio 2020 za vedno zlati. Najprej je bil najboljši na 50 m prosto v času olimpijskega rekorda 21,07. Ameriška štafeta je s svetovnim rekordom zmagala tudi na 4 x 100 m mešano.

24-letni Dressel je v Tokiu osvojil zlato še na 100 m prosto in 100 m delfin, najboljši pa je bil tudi z ameriško štafeto 4 x 100 m. Med potjo je postavil nove svetovne in olimpijske rekorde ter postal peti plavalec, ki je na enih olimpijskih igrah osvojil najmanj pet zlatih medalj in se tako pridružil kolegu s seznama, ambasadorju Omege Michaelu Phelpsu.

Natančnost Omeginih merilnih sistemov je igrala ključno vlogo pri zapisovanju njegovih olimpijskih sanj. Švicarska znamka je plavalno zvezdo povabila na ogled tehnologije merjenja časa v butik v Tokiu, kjer se je celo preizkusil v urarstvu. Na vprašanje, kako se počuti ob vstopu v družino Omega, je Caeleb Dressel odgovoril: »Zelo počaščeno, to je odlična blagovna znamka, natančen odčitek časa pa je izjemno pomemben. Stotinka sekunde močno vpliva na rezultate.«

Dobitnik zlatih olimpijskih medalj in svetovni rekorder Tokija 2020, Caeleb Dressel je na svoji šampionski poti že od leta 2017, ko je na svetovnem prvenstvu v vodnih športih v Budimpešti osvojil kar 7 zlatih medalj. Omega je ponosna, da je Caeleba Dressela vključila v svoj plavalni nabor ”velikanov”, v katerem so Chad le Clos, švicarski plavalec Jérémy Desplanches in legendarni Michael Phelps.

Med obiskom je Caeleb Dressel nosil Omego  Seamaster Co‐Axial Master Chronometer Chronograph Diver 300M. Časomer bogati ohišje iz jekla in 18K rumenega zlata, z modro keramično številčnico ter luneto. Na zapestje je potapljaška ura pritrjena z ”nato” tekstilnim paščkom v barvah ameriške zastave. »Dobil sem ga na Havajih. Običajno ne izberem mornarsko modre barve, ampak ta ura mi je nekako šepetala. Moral sem jo imeti – in res imam rad zlato«.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button