NoviceUre

Alpinina okoljsko odgovorna potapljaška ura

Uporaba recikliranih ter veganskih materialov dobiva renome novodobnega luksuza.

Vse več zapestnih ur se snuje z mislijo na okolje. Uporaba recikliranih in okoljsko manj spornih materialov postaja domena generacije milinijcev. Znamka Alpina je svoj ‘’eko’’ prvenec pod linijo Gyre predstavila v letu 2017, Seastrong Diver Gyre Automatic pa v zdaj nadajljuje poslanstvo podjetja ‘’We Shape the Change’’.

Potapljaška ura je na voljo v dveh dimenzijah s premeroma 44 mm in 36 mm. Obe varianti sta usmerjeni v boljši jutri, zato se pohvalita z ohišjem izdelanim iz 70-odstotkov recikliranega materiala odpadnih ribiških mrež iz Indijskega oceana ter 30-odstotkov steklenih vlaken, kar skupaj tvori kompaktno in lahkotno strukturo ohišja. Eko zgodba se nadaljuje s tekstilnim paščkom, ki je narejen iz recikliranih plastenk, medtem ko je drugi priložen pas narejen iz jabolčnih olupkov, kar se poimenuje vegansko usnje.

S tem se okoljevarstveni pridih ne konča, saj Alpina potapljaško uro zapakira v reciklirano plastično škatlo, v kateri najdemo certifikat ter garancijo natisnjeno na recikliranem papirju. Zavoljo prihranka papirja in barve pa so navodila postala elektronsko dostopna s QR kodo.

Kljub vsej ekološki noti, Seastrong Diver Gyre Automatic ponuja vodoodpornost do 300 metrov, safirno luneto s 60-minutno skalo ter kazalce in indikatorje odete v luminiscenčen pigment. Obe dimenzijski izvedbi sta številčno omejeni na 288 kosov, cena za 36-milimetrsko izvedbo je 1.240 evrov, medtem ko večji 44-milimetrski model stane 1.395 evrov.

Rocco
foto: Alpina

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button