NoviceUre

Alpina Heritage Carrée Automatic 140 Years

Zapestni poklon Art Deco stilu 30. let prejšnjega stoletja.

Če ste na lovu za elegantnim štirikotnim časomerom, potem zagotovo ne smete spregledati novitete znamke Alpina. Slednja v letošnjem letu oboležuje 140. obletnico obstoja in v ta namen so obudili vintage referenco iz leta 1938.

Zgodba je sicer malo daljša, saj se plete že vse od začetka 2023, ko je Alpina izdelala 28 primerkov ure Heritage Carrée Automatic, z originalno obnovljenimi ročno navijalnimi mehanizmi, kaliber AL-490. Seveda je zaloga pošla, še preden bi bila novica objavlena. Torej, nekaj mesecev kasneje je proizvajalec ugotovil, da lahko z nekaj prilagotivami in vstavitijo modernejšega avtomatskega mehanizma, eleganten časomer približa širšemu krogu kupcev po dostopnejši ceni.

Na voljo sta dve variaciji številčnic, ki se nahajata v kovinskem ohišju dimenzij 32.5mm x 39 mm in 9.71 mm. Črna številčnica ima bež arabske številke, urni in minutni kazalec ter minutno tirnico skupaj z okroglo sekundno podštevilčnico ob 6. uri. Srebrna številčnica je dvobarvna s črnimi arabskimi številkami, kazalci in zapisom minut. Bež pravokotnik obdaja ure in pravokotno podštevilčnico sekund ob 6. uri.

Zapestni uri žene sodoben avtomatski mehanizem, kaliber AL-530, ki temelji na kalibru Sellita SW261. Ima 31 draguljev, bije pri 28.800 alternancah na uro (4 Hz) in ima 38-urno rezervo energije navitja. Funkcije prikaza so preproste z osrednjimi urami, minutami ter malimi sekundami ob 6. uri. Cena predstavljenih različic znaša 1.450 evrov za kos, kar je veliko bolj dosegljivo kot par iz omejene serije z obnovljenimi vintage mehanizmi, ki je bil ocenjen na 4.995 evrov.

Rocco
foto: Alpina

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button