NoviceUre

Alpina Alpiner Extreme Regulator Automatic

Ure, minute in sekunde, ločene.

Mineva sedemnajst let od prve izdaje modela Alpiner Extreme Regulator, ki se v sklopu salona Watches & Wonders 2022 predstavlja v moderni podobi. Novinec se ponaša z nekaterimi znanimi lastnostmi izvirnika, vključno s pregledno postavitvijo regulatorja ter markantnim kovinskim ohišjem.

S premerom 41 mm je ohišje Alpiner Extreme Regulator Automatic veliko bolj kompaktno in univerzalno nosljivo, predvsem zavoljo osveženega ergonomskega gumijastega trakca. Še več, nova teksturirana granitno siva številčnica in mornarsko modre pomožne številčnice regulatorja predstavljajo eno najčistejših in najsodobnejših številčnic Alpine doslej.

Prikaz časa v slogu regulatorja se nanaša na izvirni model, kar pomeni da so minute prikazane z osrednjim kazalcem, ure na podštevilčnici ob 10. uri ter sekunde na mestu ob 6. uri. Tekstura številčnice je v granitno sivi barvi, saj jo tako barvno kot okrasno navdihuje  sestavljenim iz ponavljajočih se trikotnikov, kar je še en pomen Alpam in Alpininemu logotipu.

V notranjosti bije avtomatski mehanizem, kaliber AL-650, kjer v bistvu gre za predelani mehniazem Sellita SW200. Ponaša se z 38-urno zalogo moči, njegovo delovanje pa lahko lastnik opazuje skozi transparentno hrbtno stran ohišja. Alpina Alpiner Extreme Regulator Automatic je omejena serija na 888 kosov s ceno 1.995 evrov. Za več informacij o samem modelu ter nakupu obiščite spletno stran Alpine.

Rocco
foto: Alpina/Watchonista

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button