NoviceUre

Alpina Alpiner 4 Chronograph

Dizajn ljudstva je prerasel v novo stalno zbirko švicarske znamke Alpina.

Leta 1938 je ustanovitelj Alpine, Gottlieb Hauser, sestavil preprosto formulo, ki bi razlikovala Alpine športne ure od drugih časomerov.

Številka 4, znana kot koncept Alpina 4, namiguje na štiri bistvene lastnosti športne ure. Te so anti-magnetizem, vodoodpornost, vzdržljivost pred udarci in konstrukcija iz nerjavečega jekla. Zvesta viziji ustanovitelja, kolekcija Alpiner 4 ponuja robustne ročne ure za raznovrstne avanture na prostem.

Alpina v svojem portfelju že ponuja tri-kazalčnega avtomatike in nekoliko nevsakdanjo zasnovo regulatorja (prikaz ur, minut in sekund na različnih koncih številčnice), h kateri zdaj dodaja novo kolekcijo Alpiner 4 Chronograph. Ura s premerom ohišja 44 mm ter  debelino 15,70 mm, vsebuje smernice uspešnega modela, ki ga je lani oblikovala Alpinina skupnost (uro so izdelali iz komponent, ki so prejele največ glasov sledilcev).

Kronograf se predstavlja v treh barvnih različicah, katere naj bi predstavljale švicarsko alpsko kulis. Modra nebo ali jezera, sivo-črna granit in zelena gozdnato pokrajino. Vse poganjata avtomatski kronografski mehanizem kalibra AL-860. Slednji temelji na splošnem mehanizmu Sellita SW500 ter nudi do 55-ur rezerve navitja.

Model Alpiner 4 Chronograph z zeleno številčnico na rjavem usnjenem paščku je lahko vaš za 2.695 evrov. Različici s temno sivo in modro številčnico sta na voljo zgolj v kombinaciji z jekleno zapestnico, cena posamezne izdaje pa znaša 2.795 evrov.

Več informacij o kolekciji Alpina Alpiner 4 Chronograph izveste na spletni strani alpinawatches.com.

Rocco
foto: Alpina

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button