UreZanimivosti

Alan Roura se ponovno podaja na Atlantik

Dve dirki, en ocean in veliko čustev na krovu IMOCA 60 Hublot

Skiper Alan Roura, Hublotov ambasador od leta 2022, vedno znova želi utrditi svojo veljavo v navtičnem svetu.

Ženevčan se to jesen pripravlja na dva prečenja Atlantika, enega v dvojici (Transat Jacques Vabre) z rojakom Simonom Kosterjem, drugega pa bo opravil sam (Retour à La Base). To je velik izziv, ki pa mu bo pomagal izboljšati svoje znanje na krovu jadrnice IMOCA Hublot. Roura si bo s tem zagotovil tudi najboljše možne priložnosti za nastop na naslednji regati Vendée Globe – eni najtežjih regat na svetu -, ki bo novembra prihodnje leto.

V tem trenutku je treba vse še dokončno urediti. Spoznati morajo jadrnico IMOCA, izboljšati njeno zanesljivost ter okrepiti zaupanje na krovu kot še nikoli prej. Sprijazniti se moramjo s tem, da je lahko krivulja učenja strma, ko se razmere na oceanu poslabšajo. Toda Alan je človek, ki ne bo nikoli obupal. To bo ponovno dokazal to jesen, v sezoni, ki bo še posebej zahtevna.

V dveh mesecih bo skiper dvakrat prečkal Atlantik. Prvo prečkanje se bo začelo že ta vikend, 29. oktobra, ko se bo v družbi švicarskega sotekmovalca Simona Kosterja podal na najdaljšo čezatlantsko pot “Transat Jacques Vabre” med Le Havrom in Fort-de-France na Martiniku.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button